Kisa kohtasi tunteiden ääripäät ”kymmenen maalin pyörremyrkyssä”

Urheilutapahtuma ei voi draaman kaarta eikä viihdettä yleisölle enää paljoakaan paremmin tarjota, kun se teki LeKin ja Kiekko-Vantaan keskiviikon kohtaamisessa. Hurjien tilannevaihteluiden, hämmästyksen, toivottomuuden ja ilon kavalkadi päättyi Kisan voittoon 6-4 (1-0, 1-4, 4-0). Avauserän jälkeen alkoi tapahtumaan ja maaliverkkoja heiluteltiin keskimäärin joka kuudes minuutti. Joukkueet jatkoivat isomaalisia otteluitaan, sillä viikko sitten Kisa voitti Vantaan maalein 5-3.

Ensimmäinen hämmästyksen aihe koettiin jo iltapäivällä, kun vielä aamulla LeKin kokoonpanossa ollut laituri Toni Kallela siirtyi Tapparasta Ilvekseen ja hyppäsi suoraan kissapetojen ykkösvitjaan.

Kallelan poislähtö sekoitti Kisan rosteria. Aluksi Jesse Huhtala pelasi kahdessa ketjussa, pian Valtteri Järviluoma siirrettiin kolmoseen ja nelosketjun laidalle meni seitsemäntenä puolustajana aloittanut Jimi Kuronen. Atte Mäkinen oli lainalla Tapparasta, Lukko-mies Eetu Kosken lainaa jatkettiin viikolla ja hän palaa kaukaloon, kun Kisa lähtee viikonloppukiertueelle Savoon ja pohjoiseen.

– Kallelan siirto ei ollut kivuton, kyllä se raapaisi. Näinkin nopeat siirrto ovat raskaita niin pelaajille kuin valmennukselle ja meilläkin meni ketjut ja ylivoimakoostumukset uusiksi, tunnusti Kisa-luotsi Juha Juujärvi.

– Ei sota yhtä miestä kaipaa, onnittelut jätkille hienosta voitosta! Joillekin Mestiksessä pelaaminen lainalla on epämiellyttävää, mutta minulla on aina ollut hyvä olla ja olen nauttinut joka hetkestä LeKissä, lähetti onnittelut LeKin pelaajille Hakametsästä tavoitettu Kallela.

Ottelu oli täynnä jomman kumman hallintajaksoja ja niiden vaihtelu teki ottelusta yllätyksellisen. Heti alussa K-Vantaa luisteli vimmatusti ja Kallela-siirrosta vielä hämmentnyt Kisa jäi täysin jalkoihin. Juujärvi otti aikalisän jo 59 sekunnin pelin jälkeen, mutta Kisan heräämiseen meni kaikkiaan kuutisen minuuttia, ennen kuin peli alkoi pyörimään totutusti.

– Meillä oli hyvänolontunnetta puserossa, emme olleet valmiita temppoon emmekä päässeet pelin ytimeen, kertasi Juujärvi neljän pelin voittoputkessa olevan joukkueensa vaikeaa alkua.

Loppuerässä Kisa näytti, miksi se nauttii voittojen suorasta, ja miksi se tuli loppupelissä takaa ohi ja voittoon. Peli pyöri näyttävästi K-Vantaan päädyssä ja ensimmäinen kaikkiaan kymmenestä osumasta näki päivänvalon: Sami Holappa voitti luistelikilvan ja petasi Teddy Da Costalle maalipaikan, josta ranskalainen ei erehtynyt. Kakkosketju, jossa pelasi vielä Jonatan Tanus, jatkoi siitä mihin viime peleissä jäi ja oli LeKin paras trio ja kaikki merkauttivat tehotilastoon hienon lukeman +3.

Toinen erä oli synkkä, hyvin synkkä, ja toi alkukauden muistoja mieleen. Kisan maalilla Dominik Hrachovina torjui peräti 17 kertaa, kun vantaalaisten maalilla Jani Kautto vain neljästi. Kisa otti erässä turpiinsa oikein huolella päästämällä neljä osumaa.

– Emme olleet toisessa erässä niin huonoja, kuin tilastot kertovat, Juujärvi kuitenkin toi oman näkökulmansa.

Vantaa tasoitti, kun Hrachovina pomputti eteensä ja Jere Laine löi riparit sisään. Lisää seurasi vain 37 sekuntia edellisestä, kun tasoituksen syöttänyt Oskari Hämäläinen maalasi siniviivavedolla Hrachovinan avustuksella. Musta kolmeminuuttinen ”huipentui” Jimi Santalan kardinaaliin menetykseen alimpana miehenä, josta Aleksi Järvinen karkasi ja teki jo 1-3.

Hyökkääjänä pelannut Kuronen teki Kisalle tärkeän kavennuksen ja toi kotijoukkueen takaisin elävien kirjoihin. Sen jälkeen tuli kuitenkin jälleen uusi, dramaattinen käänne. Pari minuuttia osumastaan Kuronen taklasi hyökkäyspäässä laidasta hieman irti ollutta K-Vantaan puolustajaa ja sai suihkukomennuksen eli 5+20 -minuuttisen laitataklauksesta.

Juoni ei tiivistynyt vielä tähän, vaan Kisa kesti hyvin alivoimalla ja Da Costa sai hankittua jäähynkin. Neljällä neljää vastaan lohipaidat menivät kuitenkin uudestaan kahden maalin johtoon, kun Artem Iossafovin toimitus maalille meni Santalan luistimesta sisään.

– Meillä oli hieman huonoa tuuria maaleissa, mutta täytyy antaa K-Vantaalle tunnustusta: he tekivät todella kovasti töitä, Juujärvi kehui vierailijaa, joka jätti toisessa erässä Kisaa luistimella selvästi.

Kolmannessa erässä roolit kääntyivät vielä kerran, lopullisesti, päälaelleen. Kisa oli heti erän alusta asti asenteella, että takamatka ei merkitse mitään. Huimassa maalivireessä oleva Jonatan Tanus kavensi ensin ja tasoitti pelin kahdessa minuutissa, ja teki näin viidennen maalinsa neljään viime peliin. LeKi oli kivunnut jo tasoihin ja osoitti olevansa laadukkaampi osapuoli, kunhan vain sai rivinsä järjestykseen.

Ottelun voittomaali toi mieleen viime ottelun eli JYP-Akatemia voiton. Silloin Joose Antonen lahjoitti Kisalle voittomaalin, nyt se oli maalivahti Kautto. Kisa loi paineen päätyyn ylivoimalla ja Kautto lähti pysäyttämään rännikiekkoa. Maalin takana hän kuitenkin menetti pelivälieen Markus Jokiselle, joka tarjoili maalin eteen Ville-Vesa Vainiolalle. Hän sai nauttia tyhjästä maalista, kun peliaikaa oli enää kaksi minuuttia jäljellä.

Kun Aleksi Luhtalampi vielä teki 6-4 tyhjään maaliin, oli Juujärven sanoin ”kymmenen maalin pyörremyrsky” valmis. Kauden ehdottomasti viihdyttävin Mestis-peli Lempäälässä teki hyvää myös sarjataulukon kannalta, sillä ero vantaalaisiin kasvoi jo 11 pisteeseen.

– Olemme kasvaneet henkisesti, minkä tämäkin voitto osoitti, Juujärvi tiivisti.

Hyökkääjäpulasta kärsivä Kisa, joka pelasi pelin loppuun kymmenellä hyökkääjällä, matkaa loppuviikosta kovalle vieraskiertueelle. Ensin matka vie perjantaina Kajaaniin ja lauantaina kovavireisen SaPKon vieraaksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?