Liput liehumaan myös tulevina vuosina

Lempäälän-Vesilahden Sanomien 14.1. pääkirjoituksessa ”Liput liehumaan 13. maaliskuuta” to­det­tiin tärkeä asia, että maamme itsenäisyyden turvaaminen on ollut ja on tulevaisuudessakin ennen kaikkea omas­ta puolustustahdostamme ja -kyvystämme kiinni.

Kirjoituksessa tehtiin kuitenkin erikoinen rinnastus, kun verrattiin talvisodan aikana lännestä saa­mat­­ta jäänyttä sotilasapua tulevaisuuden mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. Vertailu ontuu pahasti, sil­lä talvisodan aikana mitään sopimuksia sotilasavusta ei ollut. Mikäli Suomi joskus liittyy Natoon, so­pimus avusta on olemassa.

Tulevaisuuden mahdollinen Natoon liittyminen ei kuitenkaan muuta mihinkään sitä tosiasiaa, että maamme puolustaminen on aina ensi sijassa omissa käsissämme. Oma puolustuskykymme on kui­ten­kin väistämättä rajallinen, joten sopimusteitse sitä on mahdollista merkittävästi lisätä.

Unoh­taa ei kannata myöskään sitä, että turvatakuut muodostavat pelotteen, jolla on ennalta ehkäise­vä vai­ku­tus. Yhteenkään Nato-maahan ei ole toistaiseksi hyökätty. Toivottavasti Suomessa osataan tehdä päätöksiä, joilla Suomen liput liehuvat maassamme vapaasti myös tulevina vuosina.

 

Raimo Sirén

kunnallisneuvos

reservin majuri

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?