Liput liehumaan myös tulevina vuosina

Lempäälän-Vesilahden Sanomien 14.1. pääkirjoituksessa ”Liput liehumaan 13. maaliskuuta” to­det­tiin tärkeä asia, että maamme itsenäisyyden turvaaminen on ollut ja on tulevaisuudessakin ennen kaikkea omas­ta puolustustahdostamme ja -kyvystämme kiinni.

Kirjoituksessa tehtiin kuitenkin erikoinen rinnastus, kun verrattiin talvisodan aikana lännestä saa­mat­­ta jäänyttä sotilasapua tulevaisuuden mahdolliseen Nato-jäsenyyteen. Vertailu ontuu pahasti, sil­lä talvisodan aikana mitään sopimuksia sotilasavusta ei ollut. Mikäli Suomi joskus liittyy Natoon, so­pimus avusta on olemassa.

Tulevaisuuden mahdollinen Natoon liittyminen ei kuitenkaan muuta mihinkään sitä tosiasiaa, että maamme puolustaminen on aina ensi sijassa omissa käsissämme. Oma puolustuskykymme on kui­ten­kin väistämättä rajallinen, joten sopimusteitse sitä on mahdollista merkittävästi lisätä.

Unoh­taa ei kannata myöskään sitä, että turvatakuut muodostavat pelotteen, jolla on ennalta ehkäise­vä vai­ku­tus. Yhteenkään Nato-maahan ei ole toistaiseksi hyökätty. Toivottavasti Suomessa osataan tehdä päätöksiä, joilla Suomen liput liehuvat maassamme vapaasti myös tulevina vuosina.

 

Raimo Sirén

kunnallisneuvos

reservin majuri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?