Vielä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:stä

Toimitusjohtaja Harri Kallio korosti, että jätehuollon tulos tulee asukkaiden ja ympäristön hyväksi. En ole omassa jutussani sitä mitenkään kyseenalaistanut.

Kirjoitin jätehuollosta vuonna 1998 eräiltä osin samasta asiasta. En arvostellut taksaa korkeaksi verrattuna muiden kuntien asukkaiden maksuihin nähden. Pääasia oli, onko jätehuollon tulos oikeudenmukainen kaikkia osakkaita kohtaan. En myöskään väittänyt yhtiön menettelevän lainvastaisesti.

Tosiasia on, että mitä enemmän voitosta maksetaan veroa, sitä enemmän Tampere siitä hyötyy. Yrityksellä on käteistä rahaa 18,5 milj. € (110 milj. mk) ja tasainen varma kassavirta. Likvidistä pääomastaan se saa vain nimellisen koron, joka voisi olla matalasta korkotasosta huolimatta paljon korkeampi oikein sijoitettuna.

Markkoina tarkasteltuna yhtiö tuotti voittoa vuonna 1998 n. miljoona markkaa, kun se v 2013 oli n. 22 milj. mk. Kaikkiaan yhtiö on tuottanut voittoa n. 182 milj. mk.
Esko Mälkönen
Järjestöneuvos Pirkkala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?