Jonatan Tanus LeKin nousun ruumiillistuma

Kuva: Jani Huurne ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux ei aivan ole täyttänyt häneen asetettuja odotuksia ja hän olikin useamman viikona ajan ulkona Kisan pelaavasta Mestis-kokoonpanosta. Itä-Suomen reissulle Claireaux pääsi mukaan ja kiitti valmennusjohtoa luottamuksta iskemällä avausmaalin Savonlinnassa, kun Kisa löi SaPKon lukemin 5 - 4.

Kuva: Jani Huurne
Ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux ei aivan ole täyttänyt häneen asetettuja odotuksia ja hän olikin useamman viikon ajan ulkona Kisan pelaavasta Mestis-kokoonpanosta. Itä-Suomen reissulle Claireaux pääsi mukaan ja kiitti valmennusjohtoa luottamuksesta iskemällä avausmaalin Savonlinnassa, kun Kisa löi SaPKon lukemin 5 – 4.

LeKi – Kiekko-Vantaa 6 – 4, Hokki – LeKi – 4 – 0, SaPKo – LeKi 4 – 5
Pelien henget: Kuusi pistettä yhdeksästä mahdollisesta oli Kisalle kelpo saalis, näillä lisäpisteillä asema pudotuspeliviivan päällä alkaa olla varsin tukeva. Lempäälässä Kiekko-Vantaa-ottelu oli huikeaa draamaa, jossa Kisa päätöserän neljällä maalillaan nousi takaa rinnalle ja ohi. Kajaanissa hyvä alku ei tuottanut tulosta, vaan Hokki karkasi selvään kotivoittoon. Kajaanissa kisalaispelurit laitettiin pelin jälkeen lenkille miettimään asenteen merkitystä, mikä seuraavan päivän Savonlinna-peliin kirkastuikin. Kisa karkasi SaPKoa vastaan jo 5 – 1-johtoon ja kesti kotipoikien ankaran lopun rynnistyksen.
Juujärven jupinat: – Joukkueen henkinen kasvu on selkeästi nähtävissä. Itä-Suomen kiertue on varsinkin vajaalla kokoonpanolla operoitaessa rankka rupeama pitkine bussissa istumisineen, mutta hienon tasonnoston saimme Savonlinnaan aikaiseksi, kiitti JUha Juujärvi ytimiltään hyvinkin nuorta joukkuettaan, joka idän reissulla oli matkassa kolmella liiga-avulla, joista yksi oli lähes koko kauden Lempäälässä pelannut juniori Patrik Laine.
Jonatan Tanus noussut lentoon: Ennen kautta valmentaja Juujärvi sanoi haastattelussaan, että hän odottaa läpimurtoa etenkin suurlupauksena pidetyltä hyökkääjä Jonatan Tanukselta. Syksyn peleissä Tanus oli kuitenkin melko lapanen, johtuen osittain päällä olevasta armeijastakin. Tulosta ei syntynyt ja paikka pelaavassa kokoonpanossa ei tahtonut vakiintua ailahtelevien otteiden takia. Joulun vaiheilla tapahtui käänne, joka nyt tuottaa maaleja ja syöttöjä sekä loistavaa pelaamista ilta toisensa jälkeen. Kiekko-Vantaata ja SaPKoa vastaan Tanus merkkautti tehot 4 + 1. Mikäli tahti jatkuu samana, viedään nuori mies liigaan, joko tänä keväänä tai viimeistään ensi syksynä.
Kallela Ilvekseen: Keskiviikkona 14. tammikuuta Kisa ilmoitti kokoonpanoonsa tuttuun tapaan tehopelaajansa Toni Kallelan, joka sopimusseurassaan Tapparassa oli täydellisesti ajautunut paitsioon. Iltapäivällä tapahtui jääkiekkoon tyypillinen salamannopea käänne, kun paikalliskilpailija Ilves värväsi Kallelan loppukaudeksi itselleen. Kisassa alkukauden kiekkoillut Miikka Männikkö meni Mikkeliin Jukureittennsotisopaan. Ranskalashyökkääjä Valentin Claireaux oli pitkään pois Kisan rosterista, mutta oli mukana Itä-Suomessa ja iski Savonlinnassa maalinkin.
Sarja-asema mukava: Kisa on sarjassa kuudes, eroa pudotuspeliviivalle joukkue on repinyt hyvän jaksonsa aikana jo 13 pistettä. Kirkkoon ei play off-paikkaa vielä kannata mennä varmaksi kuuluttamaan, mutta kun pelejä runkosarjassa on jäljellä viitisentoista kappaletta, näyttää vahvasti, että pudotuspelikiekkoilua pelataan kahden vuoden tauon jälkeen Hakkarissakin.
Mitä seuraavaksi: Keskiviikkona Kisa matkaa Jyväskylään JyP Akatemian vieraaksi ja perjantaina tulee Hakkariin kylään liiga-KooKoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?