Ahtialan päiväkodin lakkauttaminen uudelleen valmisteltavaksi

Vesilahden kunnanhallitus päätti äänestyksen jälkeen jättää Ahtialan päiväkodin lopettamisen uudelleen valmisteltavaksi.

Kunnanjohtaja Erkki Paloniemen esityksen mukaan kunnanhallitus olisi esittänyt valtuustolle, että päiväkodin toiminta loppuu ensi vuodenvaihteessa tai kun Narvan uusi päiväkoti aloittaa toimintansa.

Vastaehdotuksen asian viemiseksi uudestaan valmisteluun esitti Pertti Uusi-Erkkilä (kesk.) ja sitä kannattivat hänen lisäkseen Anu Paavilainen (kesk.), Marko Lounasranta (sd.), Leena Kurki (kok.) ja Ari Arvela (kesk.).

Alukperäisenä esityksenä olleen kunnanjohtajan esityksen puolesta äänestivät Esko Halme (kok.) ja Eila Pennanen (Ves. Sit.).

Vesilahden kunnan talouden tasapainottamisohjelman 2014–16 mukaan päiväkotien toiminta keskitetään nykyistä isompiin yksiköihin Kirkonkylässä ja Narvassa. Tavoitteena on toiminnallisuuden parantaminen ja kustannustehokkuuden lisääminen. Ahtialan päiväkodissa on toimintakaudella 2014–15 ollut hoidossa 13 lasta. Päiväkodin lakkauttamisen nettohyöty kunnalle olisi noin 75 000 euroa.

Päiväkodin kiinteistö vaatii pikaisia korjaustoimia. Lisäksi vesikattoa ja kattorakenteita pitää uusia. Kustannusarvio yhteensä on noin 100 000 euroa.

Vesilahden kunnan talousarvioon ja taloussuunnitelmaan vuosille 2015–17 sisältyy uuden päiväkodin rakentaminen Narvaan niin, että päiväkoti aloittaisi toimintansa vuoden 2016 alusta. Ahtialan päiväkotikiinteistön peruskorjaukseen ei ole varauduttu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?