LeKi on Mestiksen tulikuumin – Jokinen hyvästeli KooKoon kypärätempulla

LeKi hyvästeli ainakin runkosarjan osalta ensi kaudeksi Liigaan nousevan Kouvolan KooKoon parhaimmalla mahdollisella tavalla, eli murskavoitolla maalein 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). Mustaoranssien jäähyväisjuhlan pääsuunnittelijana toimi huimaan vireeseen äitynyt Markus Jokinen, joka paukutti peräti kolme osumaa.

Ottelusta sarjakärkeä vastaan olivat poissa viime pelissä uudestaan loukkaantunut Sami Laakso sekä flunssaiset Miro Hovinen ja Teddy Da Costa. Petteri Friman nousi hyökkääjäksi ja Jonatan Tanus palasi armeija harmaista. Aaro Peltosen luukkuvahtina esiintyi KooVeesta lainattu, LeKissä B-junnuissa pelannut Niklas Nordlund.

Illan ykkösnimestä ei jäänyt epäselvyyttä. Markus Jokinen kaatoi KooKoon kolmella aina edellistä näyttävämmällä osumallaan. Ei mies sentään yksin peliä ratkaissut, vaan koko ykkösketju liekehti: Jokinen 3+1, Ville-Vesa Vainiola 1+2 ja Patrik Laine 0+2.

– Itsellehän tämä on helppoa, kun ketjukaverit ovat niin hyviä. Vainiola on ollut jo vuosia Mestiksen kärkisentteri ja Laine on aina kiekon kanssa uhka vastustajalle, kehui maalipyssy ketjutovereitaan.

Jokinen aloitti iltansa maalisyötöllä Vainiolan avausmaaliin ja jatkoi siitä tehden Kisan 2-0 maalin ylivoimalla. Hän parkkeerasi itsensä takatolpalle, jonne Vainiolan unelmapassi löysi tiensä. Jokisen toinen oli upea kiekonriistosta lähtenyt kuvio, joka päättyi jälleen Vainiolan namutarjoiluun sekä tuliseen one-timeriin, kuten kolmaskin Sami Holapan syötöstä. KooKoo-vahti Mikko Rämöllä ei ollut vastaan sanottavaa.

– Ensimmäinen oli sellainen sohellus, toisessa Vainiola pelasi tyhjiin ja kolmas oli taas hutaisu sinne päin, vaatimaton Jokinen kertasi.

– Jokisen toinen osuma oli aivan maailmanluokan maali, ihasteli päävalmentaja Juha Juujärvi.

Ottelun alussa KooKoo painoi vahvasti ja laukoi jatkuvasti kohti Kisa-maalia. Läpi pelin heidän ongelmansa olivat ohilaukauset, eikä Kisa päästänyt vastustajaa parhaille laukaisusektoreille. Peltonen näki vedot melko helposti, mikä teki hänen illastaan aavistuksen verran helpomman.

– Meillä oli tänään 21 vetoa ohi maalin, noin puolet kaikista kudeistamme. Saimme rakennettua vain kolme todellista maalipaikkaa emmekä olleet toden nimissä kovinkaan lähellä voittoa, KooKoo-luotsi Petri Mattila tunnusti pelin hengen.

Alkukankeuden jälkeen Kisa pääsi pelin päälle entistä paremmin ja hyökkäyspäässä Kisan luistelu oli täysin ylivertiasta, joka pitkälti käänsi pelin kotijoukkueelle. KooKoo-puolustus, etenkin kokenut Pauli Levokari, oli jatkuvasti vaikeuksissa avauspelissä ja Kisa sai useita kiekonriistoja, katkoja ja päätymyllyjä, jotka toivat myös jäähyjä vastustajalle.

– Pärjäämme luistimilla kenelle tahansa tässä sarjassa, sitä olemme pystyneet parantamaan alkukaudesta, näki Jokinen yhden syyn Kisan kovalle nykyvireelle.

– Alussa olimme arkoja, kunnioitimme vastustajaa liikaa. Hiljalleen aloimme pääsemään paremmin peliin kiinni, jälleen pelasimme vahvan kakkoserän, kolmannen putkeen, Juujärvi oli mielissään parantuneesta toisten erien pelaamisesta.

Kisa meni johtoon avauserässä Vainiolan längiujutuksella ja lisäsi toisessa erässä johtoaan Jokisen ylivoimarysällä. KooKoolla oli hieman hermot kireällä omassa päässä pyörimisestä, mikä johti useisiin kaksiminuuttisiin. Niinpä Kisa sai pidettyä painetta lähes jatkuvasti hyökkäyspäässä.

Kolmanteen erään KooKoo pystyi parantamaan, mutta Kisa ei missään vaiheessa päästänyt pelistä irti ja pystyi jatkamaan vahvaa hyökkäyspeliään. Sitten esiin astui mister Jokinen ja käänsi pelin lopullisesti Kisalle kahdella maalillaan.

– Jokisen ketju oli tänään kentän kunkku. Muut ketjut puolustivat hyvin ja hankkivat jäähyjä. Jokisella maalit ovat seurausta pitkään jatkuneesta kovasta työstä ja hän on onnensa ansainnut, Juujärvi nosti illan ykkösmiehen esille.

4-0 tilanteessa KooKoo ei enää saanut suurta kirivaihdetta päälle, mutta Kisa tarjosi oljenkortta jäähyillä. Aki Kangasmäki kavensi siirretyn jäähyn aikana, Peltonen hukkasi perhosvedon näköpiiristään ja Kangasmäki luuti irtokiekon maaliin.

Jimi Santalan 2+2 -minuuttinen antoi vielä yhden sauman, mutta Joona Karevaara ei saanut kahdesta hyvästä paikasta sisään ja Kisan vahva purkupeli hoisi loput. Santalan vapauduttua jäähyaitosta oli peliä jäljellä enää 25 sekunta, jotka Kisa klaarasi varmuudella kotiin.

Kauden paras esitys toi makeat kolme pistettä sarjakärjestä. Juujärvi on näyttänut todelliset valmentajan hampaansa ja Kisa on tällä hetkellä Mestiksen kuumin joukkue – sen vireen on saanut kokea niin sarjaykkönen kuin kolmonenkin ja viimeiseen kymmeneen peliin Kisa on voittanut kahdeksan kertaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?