KeuPa ahdisti LeKi:n jälleen yliajalle

LeKi kohtasi runkosarjassa viimeisen kerran sarjanousija KeuPan. Joukkueiden väliset ottelut ovat olleet äärimmäisen tiukkoja, sillä neljä kuudesta ovat päättyneet joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa. Tälläkin kertaa Kisa joutui paiskimaan ylitöitä pisteiden eteen – kolmen ottelun orastava voittoputki katkesi keuruulaisten hakiessa pisteet voittomaalikisan jälkeen 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0) Hakkarista. Toinen erikoisuus oli varsinaisen peliajan jälkeinen tulos 2-2, kolme viimeistä keskinäistä ovat päättyneet juuri näihin lukemiin, tosin Kisa oli voittanut kaksi edellistä, nyt oli KeuPan vuoro.

LeKissä debytoi eilen loppukauden sopimuksen tehnyt hyökkääjä Roope Ranta. Ranta on viime kausina tehnyt Mestiksessä kovaa jälkeä, lähes piste per peli. Alkukauden hän pelasi Venäjän kakkostasolla sekä Italiassa, nyt oli vuorossa paluu Suomeen.

Ranta pelasi Sami Holapan ja Jonatan Tanuksen kanssa kakkosen laiturina Holapan siirtyessä sentteriksi, mutta ketju ei päässyt lentoon. Ranta keräsi yhden miinuksen ja reilut 18 minuuttia peliaikaa ilman suuria väläytyksiä. Hän kuitenkin osoitti potentiaaliaan, kuten kevyttä luistelua sekä taitavia käsiä, mutta vielä ei ollut hänen iltansa.

– Lähtökohdat huomioon ottaen ihan hyvä esitys Rannalta. Hän on treenannut puolitoista viikkoa ulkojäillä ja alla olivat yhdet joukkueharjoitukset. Hän oli jo tänään ja tulee jatkossa olemaan yhä kovempi vahvistus meille, näki Rannan debyytin Kisa-käskijä Juha Juujärvi.

LeKi sai Tapparasta apuihin Otto Rauhalan sekä Atte Mäkisen ja maalille Aaro Peltosen. Teddy Da Costa jatkaa yhä lainalla Pelicansissa, kun taas Lahdessa lainalla piipahtanut Toni Niemi palasi LeKi-sotisopaan. Miro Hovinen palasi sairastelun jälkeen puolustukseen.

Kisa sai otteluun räjähtävän alun, kun Valentin Claireaux kesytti Valtteri Järviluoman pomppusyötön ja sai ilman estelyjä iskeä 1-0 KeuPa-vahti Erno Suomalaisen taaksen jo toisella minuutilla. KeuPa kuitenkin vastasi vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Peltonen oli pahassa maskissa ja antoi irtokiekon, jonka Teemu Huttu latoi maaliin.

Kisa loi kovaa painetta keuruulaispakistolle ottelun alussa, joka toikin ongelmia vierailijoille. Kun KeuPa pääsi paineen alta pois, avasi Kisan rohkea karvaus tilaa LeKin puolustusalueella. Molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä ja pääsivät otteluun mukaan nopeista takaiskuista huolimatta.

LeKi pääsi ylivoimalle erän puolessa välissä, kuitenkin  ilman tulosta. Ranta otti rightin kätisenä Da Costan paikan vasemman b-pisteen kaarella, muttei saanut laukauksiaan maalille asti. Hetkeä myöhemmin tulleen Holapan jäähyn aika puolestaan tapahtui – molemmissa päissä. Ensin Markus Jokinen pääsi läpi, mutta Suomalainen pysäytti kultakypärän.

Pian siitä tasoituksen iskenyt Huttu oli karkuteillä ja Atte Mäkinen joutui kaatamaan hänet ja tuomari näytti rankkaria. Samassa rytäkässä niin kiekko, Huttu kuin Peltonenkin ajatutuivat maaliin ja videolta tarkastettiin, oliko kiekko maalissa ennen vihellystä. Se ei ollut, ja Huttu ampui ranngaistuslaukasen, jonka Peltonen kuitenkin nappasi helposti.

Kisa sai johtomaalin erän lopulla KeuPa-paineen keskellä. Nelosketju oli vahvalla pelipäällä värkäten Kisan molemmat maalit. Kulmaväännön jälkeen kiekko toimitettiin maalille ja Järviluoma teki ripareista Juujärven kauan kuuluttaman räkämaalin.

Toisessa erässä Kisa lisäsi luisteluaan, jossa se oli ollut alakynnessä avauserässä. Maalipaikkoja tuli, erän aikana LeKillä oli viisi avopaikkaa lisämaaliin, mutta Suomalainen KeuPa-maalilla oli loistava. Ykkösketjun jokainen lenkki Jokinen, Patrik Laine  ja Ville-Vesa Vainiola tuhlasi paikan mieheen.

Kun Kisa ei osunut, tuli KeuPa tasoihin Matias Kiiskisen maalilla ottelun puolen välin kohdalla. KeuPa sai erän edetessä tasattua LeKin rynnistystä ja tulikin päätöserään kovalla asenteella ja liukkaalla luistimella. Keuruulaiset olivat halukkaita ottamaan kaikki pisteet, joita se todella tarvitsee pudotuspelitaistossa, ja se näkyi kaukalossa.

Peltonen sai venyä tukkuun tärkeitä pelastuksia kolmannessa erässä, muun muassa Miika Huhtasen vedon pelastus. Kerran kiekko meni jo Peltosen ohi, mutta tolppa pelasti Joona Peräsen yrityksen. Kisa alkoi saamaan myös paikkoja erän lopulla ja Claireaux’lla oli lopussa huippupaikka lukita peli Kisalle siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Claireaux’n ketju oli tänään vahva, hänellä oli vielä lopussa se hyvä paikkakin kruunata peli, harmitteli Juujärvi.

Varsinaisen peliajan lopulla Nico Lehto joutui jäähylle väkivaltasiuudesta ja KeuPa sai lopun vyöryttää ylivoimaa. Peli kuitenkin venyi jatkoajalle, jota väritti keuruulaisten neljä vastaan kolme -ylivoima. Lehdon jäähyn loputtua Jimi Santala sai korkeasta mailasta rangaistuksen, mutta Kisa kesti voittomaalikilpailuun asti. Kolmikko Niemi, Miro Hovinen ja Vainiola kantoivat suuren vastuun alivoimalla.

– Emme ole juurikaan harjoitelleet neljällä kolmea vastaan -ylivoimaa, se ei ollut tarpeeksi suoraviivaista. En ottanut lopussa aikalisääkään, sillä ei se olisi paperilla muuttunut kun treenattu ei oltu, harmitteli hukattuja mahdollisuuksia KeuPa-luotsi Jussi Tupamäki.

– Alivoima antoi meille tänään mahdollisuuden taistella pisteistä ja sen ansiosta se yksikin tuli plakkariin, kehui Juujärvi.

Voittomaalikisassa KeuPa jätti Peltosen vaille mahdollisuuksia. Juuso Mörsky, Kaarlo Jormakka sekä avauserässä epäonnistunut Huttu upottivat kaikki omansa jäätävillä laukaisilla. Kun LeKi:lta Jonatan Tanus onnistui mutta Ranta ei, vei KeuPa kaksi pistettä ja jätti LeKi:lle vain yhden.

– Emme olleet liikkeessä ja kamppailupelissä viime otteluiden tasolla. Molemmilla oli hetkensä, mutta paremmalla viimeistelyllä olisimme voittaneet, näki Juujärvi.

– Meidän keskinäiset pelimme ovat olleet tiukkoja ja hyvätasoisia. Olen KeuPaa ennenkin kehunut ja he ovat kehittyneet koko kauden ajan. Toivon että he nousevat vielä pudotuspeleihin mukaan, antoi LeKi-piiskuri tunnustusta vastuatajalle.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?