Nuorten maailmanmestari vuoden miesurheilija

Tapparan liigakiekkoilija Henrik Haapala on Lempäälän vuoden 2014 miesurheilija. Vuoden naisurheilija on Lempäälän Kisan yleisurheilija Heini Järventausta.

Suomen maajoukkueessakin pelaava Haapala saavutti kuluneella kaudella nuorten maailmanmestaruuden lisäksi SM-hopeaa.

Kiekonheittäjä Heini Järventausta sijoittui Kalevan kisoissa naisten kiekossa kuudenneksi. 22-vuotiaiden naisten PM-kisoissa hän saavutti hopeaa. Ikäryhmän SM-kisoissa hän voitti kiekonheiton ja sijoittui kuulassa viidenneksi. SM-hallikisoissa hän oli 22-vuotiaissa hopealla.

Lempäälän vuoden 2014 vammaisurheilija on Tampereen seudun invalideja edustava Teemu Mäkinen, joka saavutti hopeaa niin SM-kisojen henkilökohtaisessa kisassa kuin joukkuekisassakin sekä PM-kisojen joukkuekisassa.

Lempäälän vuoden pikaurheilija on LeKi:n yleisurheilija Markus Kyrölä. Hän voitti kultaa 19-vuotiaiden PM-kisoissa 10 000 metrin kävelyssä sekä ikäryhmän SM-kisoissa samalla kävelymatkalla. 19-vuotiaiden SM-hallikisoissa hän voitti kultaa 5 000 metrin kävelyssä. Yleisessä srajassa hän sijoittui viidenneksi SM-hallissa 5 000 metrin kävelyssä.

Vuoden tyttöurheilija on niin ikään LeKi:n yleisurheilija Venla Ranta. Hän saavutti 15-vuotiaiden tyttöjen SM-maastojuoksussa hopeaa neljän kilometrin matkalla. 14-vuotiaiden SM-kisoissa hän oli viides 2 000 metrillä.

Vuoden joukkue on Lempäälän Kisan yleisurheilujoukkue. Lempäälän Kisa oli Suomen Urheiluliiton valtakunnallisen nuorisotoimintakilpailun 16:nneksi paras seura.

Vuoden 2014 veteraaniurheilijan huomionsoistuspalkinto ojennetaan avantouimari Tuula Koskivirralle. Hän saavutti avantouinnin MM-kisoissa kaksi hopeamitalia ja uinnin SM-masterskisoissa neljä kultamitalia.

Vuoden seuratoimitsijan huomionosoituspalkinto ojennetaan LeKi:n Pasi Kivelälle. Hän toimi Lempäälän vuoden 2014 SM-maastojuoksukisojen kilpailunjohtajana. Kivelä on myös Hämeen seudun yleisurheilun vuoden seuratoimitsija.

 

Lempäälän kunnan vapaa-aikalautakunta jakamat muut stipendit ja huomionosoitukset

 

Miesurheilijat: Markus Johansson, Tommi Kallio, Vesa Saviahde, Eetu Viitala.

Naisurheilijat: Heli Koskinen, Mira Seppänen, Jutta Menestrina, Hanna-Kaija Nieminen.

Vammaisurheilijat: Lasse Mäkinen, Elina Salminen.

Poikaurheilijat: Juha Lilja, Akseli Tiensuu, Kalle Viheriäkoski, José Lehtimäki, Santtu Selin, Aleksi heimonen, Aleksi Pelto, Markus Närvänen, Santeri Kuusiniemi, Aleksi Vihriälä, Aleksi Kivelä, Toni Kuukkula.

Tyttöurheilijat: Nea Karppinen, Pauliina Laaki, Hanna Keskinen, Eerika Reunanen.

Joukkueet: LeKi ultimate junioreiden edustusjoukkue, LeKi T15 aitaviestijoukkue.

Veteraaniurheilijat: Lauri Tahvanainen.

Valmentajat, ohjaajat, tuomarit ja toimitsijat: Katri Lilja, Hussin Asad, Sari Pelto, Pentti Järventausta, Veli-Matti Ranta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?