Lempäälän  pääkirjastossa alkoi vuotuinen poistomyynti

Johannes Virolaista ja Pupu Tupunaa

Vapaapäivää viettämässä ollut Matti Jutila piipahti kirjaston poistomyyntiin lastensa, Veikon, 5, ja Kertun, 2, kanssa. Lapsille piti löytää luettavaa ja heti kolmikko bongasi niin Rasmus-nallen, Pupu Tupunan kuin Miinan ja Manun esikoulussa.  Kuva: Erkki Koivisto

Vapaapäivää viettämässä ollut Matti Jutila piipahti kirjaston poistomyyntiin lastensa, Veikon, 5, ja Kertun, 2, kanssa. Lapsille piti löytää luettavaa, ja heti kolmikko bongasi niin Rasmus-nallen, Pupu Tupunan kuin Miinan ja Manun esikoulussa. Kuva: Erkki Koivisto

Kamasutra, Harjuksen heittokalastus, neliosainen Talvisodan historia ja kirjasarja Suomi taisteli sekä useita satoja muita teoksia, lähinnä tietokirjoja ja romaaneja oli tarjolla Lempäälän pääkirjaston Lainan päivän jälkeisenä maanantaina 9. helmikuuta alkaneessa kirjojen poistomyynnissä.

Hinnatkin olivat sen mukaiset – 50 senttiä kappale tai kolme kirjaa eurolla – että kauppa kävi ja kohina oli kova jo aamukymmeneltä. Myynnissä kirjaston eteisaulassa oli aikuisten, lasten kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi runsaasti lehtiä. Niistä pyydettiin 10 senttiä kappaleelta.

Ensimmäisten joukossa tarjontaa katsastamassa ollut Jouko Laatiska tunnustautuu kaikkiruokaiseksi kirjallisuuden kuluttajaksi.

– Joka vuosi olen näissä kirjojen poistomyynneissä käynyt. Olisikohan tämä nyt kolmas tai neljäs kerta, sanoi Laatiska, jonka löytämien kolmen kirjan nipussa päällimmäisenä komeili Johannes Virolaisen muistelmateos Kekkosen ajasta.

Paula Eskolan kassiin ostoksia tarttui hivenen enemmän. Hän kävi etsiskelemässä lähinnä muistelmia, historiateoksia ja luontokirjoja.

– Kyllä joku hyvä romaanikin kelpaa.

Hän ymmärtää hyvin, että kirjastojen täytyy välillä tyhjentää varastojaan myymällä teoksia.

– Nykyään tulee koko ajan niin paljon uutta kirjaa, etteivät kaikki mahdu hyllyihin,

Eskola on ahkera kirjaston käyttäjä ja kotonaan hänellä on runsaasti kirjoja.

– Pitäisi kai itse asiassa itsekin pitää kirjamyyjäiset, mutta ei niistä oikein raaski luopua.

Jouko Laatiska sanoo olevansa lukijana kaikkiruokainen. Kuva: Erkki Koivisto

Jouko Laatiska sanoo olevansa lukijana kaikkiruokainen. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnankirjasto myy kirjojaan tilanpuutteen vuoksi.

– Kirjoja tulee pääkirjaston lisäksi myyntiin runsaasti myös sivutoimipisteistä, jotka nekin kärsivät pahasta tilanpuutteesta, sanoo kirjastonhoitaja Leena Saunamäki.

Lempäälän kunnankirjastolla on hänen mukaansa vuosittain kirjojen poistomyynti, mutta kirjoja poistetaan sen lisäksi kaiken aikaa.

– Varsinkin aikuisten kertomakirjallisuuden osasto on ahdas. Onneksi olemme saaneet jonki n verran lisää varastotilaa työvoimatoimiston puolelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?