Vierasreissuista ei Kisalle herunut lentispinnoja

Lentopallon 1-sarjan ylemmän jatkolohkon pelitahti on amatööreille hiuksia nostattavan kiivas. Lempäälän Kisa matkasi ensiksi Akaaseen lauantaina 7. helmikuuta ja heti perään syvälle Keski-Suomeen Kyyjärvelle päivää myöhemmin. Kivikovilta kotisakeilta eli Akaa-Volleylta ja Kyyjärven Kyvyltä saatiin nipsattua yksi erävoitto kumpaiseltakin, mutta kaksi 1 – 3-tappiota eivät sarjan pistepussia Kisan osalta lihottaneet.
– Molempien pelin luonne oli aika samanlainen, olimme kaksi ensimmäistä erää jotenkin jäässä sekä Akaassa että Kyyjärvellä ennekuin pelimme meni normaaleille uomilleen. Akaa oli vahva vastus, siellä pisteille pääsy olisi vaatinut meiltä nappipeliä, mutta Kyyjärven tulos hiukan jäi kaivelemaan, veti Kisan kokenut valmentaja Raimo Lehtonen pelejä yhteen ja viittasi Kyyjärven-ottelun neljännen erän loppuhetkiin, jolloin lempääläiset kokivat muutaman ääritärkeän tuomariratkaisun menneen kyseenalaisesti heitä vastaan.
Akaa ja Kyyjärvi julkistivat edellisviikolla tavoitteensa pyrkiä ensi kauden Mestaruusliigaan, joten Kisaan verrattuna noin kolminkertaisilla budjeteilla operoivat ja inan enemmän treenaavat joukkueet olivat isojen puheittensa veroisia. Etenkin Akaassa saatetaan hyvinkin juhlia liiganousua kevättalvella, siksi saumattomalta joukkueen peli juuri nyt näyttää, joten karsinnoissa liigan häntäpäätä eli Kalajokea vastaan Akaalla ovat kaikki voiton saumat olemassa.
Lempääläisten pitää löytää pelaamiseensa vielä yksi lisävaihde haastaakseen huippujoukkueet tasapäiseen voittotaisteluun.
Kisan pelaajisto esiintyi tasaisesti viikonloppuna. Passari Jukka Lehti on viisas pelintekijä, joka käyttää tasaisesti tehokasta keskihyökkäystä sekä kuumia laitamiehiä. Sten Kruuda oli senttereistä tehokkain ja etenkin Kyyjärvellä Anssi Vesasen laitavedoissa oli ruutia.
Jatkosarjaa pelataan vielä kaksi kierrosta ennen pudotuspelejä. Kisa matkaa seuraavaksi tuplakiepille Itä-Suomeen Maaningalle ja Joensuuhun. Pudotuspelien ensimmäinen kierros käydään helmi – maaliskuun taitteen viikonloppuna ja juuri nyt vaikuttaa siltä, että Kisan vastustajaksi seuloontuu Susiraja-Volley Joensuusta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?