Drearyymin tähtäimessä Wacken

Youtubesta löytyy Drearyymin Blót-musiikkivideo, joka kuvattiin pikkupakkasessa Kuljussa metsälammen äärellä viime joulukuussa. Bändin pidemmän ajan tavoitteena on saada levytyssopimus joltain sopivalta levy-yhtiöltä. Drearyymin metallimusiikkia voi  makustella 13. 2. perjantaina Välibaarissa.

Youtubesta löytyy Drearyymin Blót-musiikkivideo, joka kuvattiin pikkupakkasessa Kuljussa metsälammen äärellä viime joulukuussa. Drearyymin metallimusiikkia voi makustella 13. 2. perjantaina Välibaarissa.

 

Lempääläinen metallibändi Drearyym aikoo ottaa osaa kilpailuun, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea Wacken Open Air-festivaaleille Saksaan.

Keväällä käytävän Wacken Metal Battlen semifinaalin voittajabändit pääsevät esiintymään ensi kesän Nummirockiin. Koko kilpailun voittaja lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen finaaliin kuuluisalle Wacken Open Air -festivaalille Saksaan.
Reilu vuosi sitten perustetussa, lempääläläisistä nuorista muusikoista koostuva Drearyymissa soittavat  Leevi Kuunila, 17, laulu ja kitara, Kimmo Ylä-Laaso, 18, kitara, Eero Ahonen, 17, kosketinsoitimet, Jarno Kaasalainen, 18, rummut ja Arttu Helenius, 17, basso.
Eero ja Arttu opiskelevat Lempäälän lukiossa ja Kimmo Hatanpään musiikkilukiossa. Leevi opiskelee automaatioasentajaksi Valkeakosken ammattioppilaitoksessa, ja Jarno opiskelee audiovisuaalista viestintää Tampereen seudun ammattiopistossa eli Tredussa.
Bändin harjoitustilana toimii täysvarustettu hulppea treenikämppä, jonka Eeron isä Jaska Ahonen rakensi Ahosten perheen Kuljussa sijaitsevan omakotitalon yläkertaan. Treenikämpällä tulee poikien mukaan vietettyä paljon aikaa myös soittotreenien ulkopuolella.
Drearyym menee vauhdilla eteenpäin.
– Uusia biisejä syntyy, ja keikkojakin on luvassa, Arttu kertoo.
Bändi on tehnyt tähän mennessä kaksi keikkaa Tampereella, ja seuraavan kerran sitä on mahdollista kuulla Lempäälän Välibaarin Skullcrusher-metalli-illassa perjantaina 13. päivä helmikuuta.  Samana päivänä on tarkoitus julkaista myös bändin tuore cd-ep Myths of the White North, joka sisältää viisi jylhää, tummasävyistä ja melodista kappaletta.

Tansseista metallikeikalle

Drearyymin biisit ovat suureksi osaksi bändin karheaäänisen laulajakitaristin Leevi Kuunilan ja kosketinsoittaja Eero Ahosen käsialaa. Myös rumpali Jarno osallistuu jonkin verran sanoitusten tekoon.
– Sävellykset saavat alkunsa useimmiten jostain päähän pälkähtävästä riffistä, kun soittelen kitaraa kotona. Äänittelen riffejä puhelimella talteen, ja niistä sitten koostan biisejä, Leevi kertoo.
Useissa sanoituksissa inspiraation lähteenä ovat pohjoiset tarustot.
– Esimerkiksi Heathern army -kappaleen innoittajina olivat vanhat viikinkitarinat, Jarno muistelee.
Välibaarin keikasta tekee erityisen se, että samana päivänä Arttu ja Eero osallistuvat Lempäälän lukion vanhojen tansseihin, jotka kestävät iltaan asti. Tanssien jälkeen Arttu ja Eero rientävät Välibaariin soittamaan keikan, jonka jälkeen olisivat vielä vuorossa vanhojentanssien jatkot Lempäälän työväentalolla.
– Kiirus tulee! Voi hyvin olla, että vaatteita ei ehdi vaihtaa, eli Välibaarin lavalla nähdään todennäköisesti smokkiasuisia hevimuusikoita, Arttu myhäilee.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?