Onko Lempäälästä tonttimaa loppumassa?

Voi tosiaan kysyä, onko tonttimaa loppumassa, kun tamperelaiseen tapaan suunnitellaan rakentamista puistoon. Aamulehdessä 3.2.15 esiteltiin Lempäälän keskustavisiota. Tässä visiossa oli suunniteltu keskustan ainoaan puistoon, Myllypuistoon, taloja ja parkkipaikkoja. Lempäälän keskustassa ei ole todellakaan liikaa viheralueita Myllypuistoa ja pientä Kanttorinpuistoa lukuunottamatta. Nyt sitten visioidaan  hautausmaan alapuolelle Myllypuistoon taloja ja parkkipaikkoja.

Myllypuisto on vilkkaassa käytössä kesällä ja talvella siinä on lasten mieleinen laskettelumäki, jota paljon käytetään. Mielestäni pitää säilyttää yhtenäinen viheralue Tampereentieltä (hautausmaa) Kirkkojärveen asti. Kannattaa muistaa, että suunnitelmissa on siltayhteys Hauralaan. Tämä vie aikanaan osan tästä puistosta. Jos vielä sallitaan talojen rakentaminen, niin ei puistosta jää paljon jäljelle.

Ihmetyttää nämä visiot, kun Lempäälän keskustan osayleiskaavassa ei Myllypuistoon ole taloja merkitty. Kunnassa on monenlaisia järjestöjä, joiden päätehtävä on pitää huolta ympäristöstä, vihreä puolue ja vihertyöryhmä. Eikö synny mitään vastareaktiota näitä visioita vastaan?

Nimim. Huolestunut

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>