Onko Lempäälästä tonttimaa loppumassa?

Voi tosiaan kysyä, onko tonttimaa loppumassa, kun tamperelaiseen tapaan suunnitellaan rakentamista puistoon. Aamulehdessä 3.2.15 esiteltiin Lempäälän keskustavisiota. Tässä visiossa oli suunniteltu keskustan ainoaan puistoon, Myllypuistoon, taloja ja parkkipaikkoja. Lempäälän keskustassa ei ole todellakaan liikaa viheralueita Myllypuistoa ja pientä Kanttorinpuistoa lukuunottamatta. Nyt sitten visioidaan  hautausmaan alapuolelle Myllypuistoon taloja ja parkkipaikkoja.

Myllypuisto on vilkkaassa käytössä kesällä ja talvella siinä on lasten mieleinen laskettelumäki, jota paljon käytetään. Mielestäni pitää säilyttää yhtenäinen viheralue Tampereentieltä (hautausmaa) Kirkkojärveen asti. Kannattaa muistaa, että suunnitelmissa on siltayhteys Hauralaan. Tämä vie aikanaan osan tästä puistosta. Jos vielä sallitaan talojen rakentaminen, niin ei puistosta jää paljon jäljelle.

Ihmetyttää nämä visiot, kun Lempäälän keskustan osayleiskaavassa ei Myllypuistoon ole taloja merkitty. Kunnassa on monenlaisia järjestöjä, joiden päätehtävä on pitää huolta ympäristöstä, vihreä puolue ja vihertyöryhmä. Eikö synny mitään vastareaktiota näitä visioita vastaan?

Nimim. Huolestunut

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?