Työosuusraha 3,50–12 euroa

Lempäälän sosiaali- ja terveyslautakunta on hyväksynyt uudet, tarkistetut työosuusrahojen määräytymisperusteet.

Omatoimisen, itsenäiseen työhön kykenevän työosuusraha on 12 euroa päivässä. Itsenäiseen omatoimiseen työskentelyyn avotyöryhmässä kykenevän työosuusraha on 10 euroa. Itsenäiseen omatoimiseen työskentelyyn ryhmässä kykenevän työosuusraha n suuruus on 7,50 euroa päivässä.

Jonkin verran ohjausta tarvitsevan ja melko omatoimisen työosuusraha on kuusi euroa ja koko ajan ohjausta tarvitsevan viisi euroa.  Sellaisen, joka osallistuu toimintaan toimintakyvyn ja mielialan mukaan, työosuusraha on 3,50 euroa päivässä.

Päivätoiminnan tarkoituksena on vahvistaa arkielämän taitoja, mm. sosiaalista vuorovaikutusta ja mahdollisimman itsenäistä selviytymistä. Tavoitteena on lisätä vaikeasti vammaisten henkilöiden kontakteja kotinsa ulkopuolelle.

Työtoiminta on toimintakyvyn ylläpitämistä ja edistämistä. Työtoiminta on sosiaalipalvelua, jota järjestetään henkilölle, jonka toimintakyky on vammaisuuden tai muun syyn vuoksi alentunut

Työtoiminnan töitä ovat mm. siivoukseen, ruuanlaittoon ja pieniin remontteihin ja kiinteistönhoitoon liittyvät työtehtävät. Päivätoiminta voi sisältää käsitöiden tekemistä, arjen taitojen harjoittelua ja sosiaalisten taitojen harjaannuttamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?