Idästä saaliina voitto ja tappio

Anssi Vesanen oli loistovedossa Kyky-ottelussa. Kuva: Marko Panu

Anssi Vesanen oli loistovedossa Kyky-ottelussa. Kuva: Marko Panu

1-sarjan ylempi jatkolohko päättyi LeKin lentismiesten osalta viikonlopun mittaiseen vieraskiertueeseen Itä-Suomeen, jossa vastassa olivat Maaningan Mahti sekä Susiraja Volley Joensuusta. Tuloksena oli lauantaina 3-0 voitto Mahdista sekä sunnuntaina 1-3 tappio Susirajalle. Kolme kerättyä pistettä tarkoittavat, että Kisa saa hyvin suurella todennäköisyydellä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaansa juurikin Kisan voittaneen SurVon. Pudotuspelien avauskierroksella pelataan kaksi ottelua, jos voitot ovat tasan, ratkaisee yksi 15 pisteeseen pelattava kultainen erä. Kisa pelannee Hakkarissa oman ottelunsa todennäköisesti sunnuntaina maailskuun 1. päivänä.

Maaninka-ottelu oli äärimmäisen tasainen, minkä myös eräpisteet kertovat: Mahti taisteli aivan kalkkiviivoille saaden 23,22 ja 21 pistettä. LeKi sai kuitenkin pelata lähes koko pelin pienessä johtoasemassa ja näin säädellä rytmiä. Mahdin pateripeli tuotti vaikeuksia LeKille Ossi Vesasen kuitenkin vastatessa lempääläisten puolelta samalla mitalla. Anssi Vesasen hakkurointi piti huolen siitä, että vastustajan kenttäpuolustus oli vaikeuksissa.

– Alku oli meille vaikea pitkän bussimatkan jäljiltä, mutta pystyimme pelaamaan vähillä virheillä läpi ottelun, kommentoi LeKi-koutsi Raimo Lehtonen viikonlopun avauskamppailua.

Susiraja-Volley kaatoi Kisan todella vahvan syöttöpelin ansiosta, etenkin Jari-Pekka Lund oli riesa ratkaisemalla toisen erän ässäsyötöillään. Kisan henkinen valmius ei ollut aivan tapissa ja voitokkaan avauserän jälkeen Susiraja meni menojaan. Miikka Purasen vahva sisääntulo toisessa erässä ei riittänyt, Kisa kiri 8-1 takaa-ajoasemasta rinnalle mutta Lund rokotti lopussa myrkyllisillä leijasyötöillään.

LeKi hävisi kahdessa viimeisessä erässä useita pitkiä taistelupalloja, mikä katkoi selkärankaa. Kotijoukkueen vahvaan syöttöpeliin ei saatu otetta koko ottelun aikana. Molemmissa otteluissa Kisan parhaana palkittiin Anssi Vesanen, joka hoiti ruutunsa vahvasti.

– Ottelun kulminaatio oli SurVon syöttöpeli, meillä vain Sauli Silpon hypärit purivat tarpeeksi vahvasti. Jos ja kun SurVon kohtaamme pleijareissa, on heidän syöttöihinsä saatava parempi ote kuin nyt, pohti Raimo Lehtonen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?