Kisa nappasi kauden avausvoiton Vantaalta

Lempäälän Kisa matkasi Mestiksessä Vantaalle kohtaamaan Kiekko-Vantaan runkosarjassa kuudennen ja samalla viimeisen kerran. LeKi ei ollut pystynyt kalapaitoja kukistamaan vieraskaukalossa, vaikka kaksi viime kotipeliä olikin heitä vastaan voittanut. Nyt siihen oli hyvä sauma, sillä sarjajumboksi valahtanut Vantaa rämpi seitsemän ottelun tappioputkessa. Kisa puolestaan kalastaa tuiki tärkeitä pisteitä kuudetta sijaa varten. Kauden ensimmäiset kolme pistettä pääkaupunkiseudulta näkivät päivänvalon maalein 4-1 (0-0, 2-0, 2-1) ja näin ollen myös Tikkurilasta lempääläiset pääsivät poistumaan voitto tuliaisena.

Uudet vahvistukset maalivahti Mika Noronen sekä juuri Vantaalta siirtynyt keskushyökkääjä Tomi Tuomisto debytoivat vasta perjantaina Jukurit-kotipelissä. Ilves-puolustaja Mikke Levo saapui Kisaan kahden viikon lainalle, hän on juniori-ikäinen ja saa liikkua Liigan ja Mestiksen välillä vapaasti siirtoikkunan sulkeutumisesta huolimatta. Tomi Iso-Mustajärvi palasi kokoonpanoon ja pääsi uusituissa ketjuissa heti Roope Rannan sekä viime Hokki-kotipelissä Kisan tammikuun pelaajaksi valitun Markus Jokisen väliin.

Kokoonpanosta ovat olleet viime aikoina poissa hyökkääjät Jesse Huhtala ja Patrik Laine. Vammoista ei kuitenkaan ole kysymys.

– Laine on ollut viime aikoina Tapparan A-junioreiden mukana. Huhtala oli tänään kierrätysvuorossa, tulee pelaamaan vielä, kertoi Kisan luotsi Miikka Kuusela.

Ottelu alkoi kovalla vauhdilla ja Kisan vahvalla hyökkäyspään myllyttämisellä, mutta järkeä oli vähemmän kuin vauhtia. Erässä mentiin välillä pitkiäkin pätkiä ilman pelikatkoja, ja etenkin LeKillä hyökkäyspeli meni kulmissa pyörimiseksi, mistä johtuen maalivahdit pääsivät vähillä töillä: LeKin Aaro Peltonen torjui vain kolmesti, Vantaan Jani Kautto sentään kuusi kertaa, joissa mukana muutama tärkeä pelastus.

Kautto pysäytti Matias Simontaipaleen ja Otto Rauhalan yritykset pitämällä patjansa jäissä, eivätkä lekiläiset saaneet kiekkoa nostettua sisään. Rauhalan kolmosvitja laidoilla Jonatan Tanus ja Sami Holappa oli Kisalta erän terävin. Ketjun sentteri Rauhalan tuska näkyi maalipaikassa; hän taistelee joka pelissä esimerkillisesti, mutta pistesaldo näyttää kiikareita vielä 17 kamppailun jälkeen.

Kiekko-Vantaan hyökkäykset olivat lähinnä nopeita vastapyrähdykisä. Lähimpänä oli puolustaja Oskari Hämäläisen viivakuti, joka otti kimmokkeen ja pomppi vaarallisesti, mutta maalin ohitse. Erä oli hieman valjua pelaamista; pelistä puuttuivat tunnelataus, taklaukset, maalille ajaminen sekä laukauset.

Toiseen erään Kisa nosti kierroksia selvästi ja jätti Vantaan pahasti seisomaan. Parhaimmillaan LeKi pyöritti hyökkäyspäässä peliä miten tahtoi ja materiaalietu – K-Vantaasta on lähtenyt neljä parasta pistemiestä – näkyi.

Vantaalaiset eivät saaneet organisoituja hyökkäyksiä lukuun ottamatta viime minuuttien Aleksi Järvisen loistopaikkaa toisensta aallosta, jonka Peltonen kuitenkin peitti vastaantulollaan. Kisa puolusti tarkasti ja sai tukun katkoja keski- ja jopa hyökkäysalueella.

1-0 syntyi alivoimalla Jimi Santalan jäähyn aikana. Iso-Mustajärvi polki irtokiekosta karkuun ja tarjoili Jokiselle paikan, josta kultakypärä ei erehtynyt. Jokinen jatkoi pisteputkeaan viiden pelin mittaiseksi kauden 30. tehopisteellään. Iso-Mustajärven palasi kaukaloon loistavasti tehoillen 0+2, koko vitja nosti tasoaan roimasti toiseen erään ollen Kisan vaarallisin kaksikon Aleksi Luhtalampi – Antti Mäkilä ohessa.

– Iso-Mustajärvi esitti todella vahvaa sentteripeliä ja ketju Valtteri Järviluoma – Luhtalampi – Mäkilä oli tänään loistava ja sai hyviä onnistumisia, iloitsi Kuusela.

Avausmaalin jälkeen Kisan peli vain parani ja Kautto Vantaan maalilla sai venyä useisiin huipputorjuntoihin. Kotijoukkue kärsi pahoista kiekonmenetyksistä omissa, joista yhdestä Kisa rankaisi: Luhtalampi ei saanut ensimmäisestä paikasta sisään, mutta tarjoili kiekon Mäkilälle, joka tekaisi 2-0 takayläpeltiin tehden jo kolmannen maalinsa neljään peliin!

Kolmannen erän alun Kisa otti selvästi rauhallisemmin ja laski karvaustasoaan suojellessaan johtoaan, mutta tekaisi silti lisäosuman. Roope Rannan luja tykki vei mäyräpaidat jo 3-0 johtoon ja ilmassa oli ratkaisun makua. Mikke Levo kuitenkin nosti jännitystasoa, hänen menestyksestään alimpana miehenä Edgar Lukjanov kavensi 1-3 Peltosen längeistä.

Vantaa sai lisäenergiaa ja nosti karvaustaan jopa kolmeen mieheen. Lukjanovilla oli uusi paikka, mutta enää ei Peltosen länget olleet auki. Kisa antoi vielä kotijoukkueelle sauman ottamalla liikaa pelaajia kentällä -jäähyn kolme ja puoli minuuttia ennen summeria. Lähimmäs pääsi Niko Nurmikanta tolppalaukauksellaan. Hyvällä maalivahdilla on myös onnea – tolpat pelastivat Peltosen kahdesti.

– Ennen viimeistä viittä minuuttia pelasimme vahvan matsin, sen jälkeen ote kääntyi mutta Peltonen otti tarvittavat kopit. Maali tuli virheestä – niitä sattuu pelin tiimellyksessä, antoi synninpäästön Kuusela nuorelle Levolle.

Lopullisen niitin löi tyhjään maaliin vahvan pelin raatanut Järviluoma. Mäkilä (1+1) ja Luhtalampi (0+2) saalistivat syötöt lisäten illan pistesaaliinsa kahteen. Vielä viimeisellä minuutilla nähtiin ikävä turhautuminen, kun Vantaan Joel Lehtinen taklasi itsensä suihkuun laitataklauksesta.

– Harvoin lähdemme ennakkosuosikkina, kuten tänään. Hyvin jätkien jänne kesti ja pelasimme melko ehjän 60-minuuttisen, Kuusela kiitteli.

Kun SaPKo hävisi Hokille, nousi Kisa takaisin kuudenneksi. Sarjataulukko on vielä hyvin kimurantti, Kisan tulevaksi pudotuspelivastukseksi on vielä viisi vaihtoehtoa: sarjakärkeen noussut Jukurit, KooKoo, JYP-Akatemia, Hokki sekä TUTO. Tärkeät pisteet ovat siis jaossa perjantaina Jukurit-kotiottelussa, jolloin Kisa luisteluttaa uudet vahvistuksensa jäälle ensi kertaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?