Koirat haukkuu Kisan karavaani kulkee

kuva: Jani Huurne Matias Simontaival on pääsemässä loukkaantumisten runteleman alkukauden jälkeen mahtavaan lentoon. Energisen Simontaipaleen vauhtia ja työtä tarvitaan, kun Mestis kääntyy kohti huipennustaan.

kuva: Jani Huurne
Matias Simontaival on pääsemässä loukkaantumisten runteleman alkukauden jälkeen mahtavaan lentoon. Energisen Simontaipaleen vauhtia ja työtä tarvitaan, kun Mestis kääntyy kohti huipennustaan.

Kiekko-Vantaa – Kisa 1 – 4, Kisa – Jukurit 2 – 1
Pelien henget: Kun Mestiksen massiivinen runkosarja alkaa mennä kohti päätöstään, alkavat Lempäälän Kisan miehistön kuviot olla timanttisessa kunnossa. Viikon peleissä Vantaa tippui Kisan kyydistä kuin eno veneestä ja sarjakärkenä Hakkariin saapunut Mikkelin Jukuritkin koki kirpaisevan tappion Kisan päätöserän kirin takia. Lempääläsä on lupa odottaa hienoa kiekkokevättä.
Juujärven jupinat: – Jukurit on tähän sarjaan kivenkova sakki, joten nyt napattiin arvovoitto. Viimeisimmissä kolmessa pelissämme olemme päästäneet kaksi maalia, joten maalivahti- ja puolustuspelaamisemme on kuosissa, kehaisi Juha Juujärvi joukkojaan.
Noronen vakuutti heti: Kisa sai maalilleen joukkueen kanssa koko syksyn ja talven ajan treenanneen 35-vuotiaan Mika Norosen, jonka uraputki on pitkä ja upea sisältäen pelejä NHL:ssä, Venäjän KHL:ssä, Suomen maajoukkueessa, SM-liigassa, Sveitsin sekä Saksan päääsarjoissa. ”Nortin” avauspeli sai lempääläisyleisön haukkomaan henkään; eleetön ja virheetön suoritus liki vuoden pelaamattomuuden jälkeen. Valmentaja juujärvi ihmettelikin, että minkämoisiin pelastuksiin mies yltääkään, kun saa puolenkymmentä peliä alleen.
Jokinen ja Ranta ratkaisivat: Markus Jokisen ja Roope Rannan duo oli pelin ratkaisija Jukureita vastaan. Jokinen irtosi puolustajasta ja syötti Rannalle kiekon tyhjälle maalin kulmalle, jonne Ranta limun uitti. Valtteri Järviluoman tahto-osuma oli Jukureita vastaan niin ikään tärkeä. Myös muita sankareita viikolta löytyi, kuten kolmen syötötn Aleksi Luhtalampi ja pakiston työmyyrä Nico Lehto.
Kitinä alkoi: Mestiksen siirtoraja umpeutui 16. helmikuuta, jonka jälkeen A-ikäiset pelaajat sekä maalivahdit saavat vielä liikkua esimerkiksi Liigan ja Mestiksen välillä. Sääntö luotiin yli puoli vuotta sitten, ennen Mestis-kauden alkua, mutta ankara itku ja hammasten kiristely alkoi perisuomalaiseen tapaan vasta siirtojen tapahduttua. Etenkin Savonlinnan valmnetaja Janne Sinkkonen ja Jukureitten luotsi Antti Pennanen kunnostautuivat ykkösmurisijoina. Pennasen mukaan esimerkiksi Kisa saa kilpailuetua, kun farmiemo Tapparasta saa tulla maalivahteja Lempäälään siirtorajan jälkeen.
Poru on merkillistä siinä mielessä, että esimerkiksi SaPKo on käyttänyt viime kausien aikana farmiapuja surutta. Pelaajia on vastaanotettu aina kun joku on suostunut Savonlinnaan menenään. Jukureilta puolestaan voi kysyä, onko Kisan systeemi, joka mahdollistaa nuorten tamperelaispelaajien pelaajapolun kehittämisen, huonompi kuin Jukureitten, jolla esimerkiksi molemmat maalivahdit ovat ulmomaantuonteja?
Mutta säännöt ovat sääntöjä, joiden mukaan mennään ja seuraavaa kautta varten sääntöjä on mahdollisuus rukata.
Mitä seuraavaksi?: Kisalla on edessään kauden raskain vieraspelien putki, kun se matkustaa ensiksi keskiviikkona 25. helmikuuta Mikkeliin. Kaksi päivää myöhemmin Kisa esiintyy vieraana Kajaanissa ja heti perään lauantaina 28. helmikuuta Savonlinnassa. Näiden pelien jälkeen nähdään vankat enteet, onko Kisa runkosarjassa kuudes vai seitsemäs.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?