Toni Laine: ”Hienoa seurata aitiopaikalta lentisbuumin kasvua Lempäälässä”

Kuva: Marko Panu Toni Laine ja muut kuvan kisalaiset eli Anssi Vesanen ja palloon syöksyvä Jukka Lehti ovat valmiina lentiskauden h-hetkeen eli pudotuspelisarjaan Susiraja Volleyta vastaan.

Kuva: Marko Panu
Toni Laine ja muut kuvan kisalaiset eli Anssi Vesanen ja palloon syöksyvä Jukka Lehti ovat valmiina lentiskauden h-hetkeen eli pudotuspelisarjaan Susiraja Volleyta vastaan.

Lentopallokauden huipennukset lempääläisittäin ovat ovella, kun 1-sarjan pudotuspelit alkavat ensi viikonlopuna. Maalina niissä on paikka päästä karsimaan maan pääsarjaan eli Mestaruusliigaan. Mikä hienointa, mukana soppaa hämmentämässä on myös Lempäälän Kisan joukkue, jonka kasvutarina neljässä vuodessa 3-sarjasta 1-sarjan kärkisakiksi on ollut huima. Vaikka suurin osa nykyisen Kisan pelajaista on käynyt hakemassa huippuoppinsa muun muassa Iskusta tai VaLePasta on todella usean juuret nykyisin linkittyneet tiukasti Lempäälän maaperään, kuten pitkän lentisuran läpikäyneen Toni Laineen.
– Kausi on jo tähän mennessä ollut antoisa ja onnistunut. Saimme Lempäälään vuosien tauon jälkeen 1-sarjatason sakin kokoon ja heti ensimmäisellä kaudella olemme tasapäisesti haastaneet sarjan kärjen, tuumaa Laine.
Kisan pelaajamateriaalia on vankka ja kokemusta riittää melkein 2000 pääsarjapelin verran. Kaksi pahaa loukkaantumista, Tommi Roinisen ja Timo Kelan polvivammat, verottivat toki rajusti joukkueen iskukykyä, mutta pelaajia riittää silti edelleen jokaiselle pelipaikalle.
– Olen yli 20 vuotta pelannut lentopalloa, mutta tämä on mahtavin joukkue ja seura missä olen ollut mukana. Pelipäivinä olo on kuin pikkupojalla jouluaattona. Toivottavasti paikat pysyy ehjänä vielä pari vuotta, että tästä herkusta saa nauttia vielä lisääkin, jatkaa Jyryn junnukoulun kasvattama Laine, jonka pelipaikkana on keskitorjuja.
Kisan vastustajaksi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle tulee Susiraja Volley Joensuusta. Jatkosarjassa keskinäiset pelit päättyivät lukemin 3 – 1 eli molemmat voittivat identtisin lukemin kotisalissaan. Lähtökohdat otteluparille ovat siis kihelmöivän tasaiset. Pelit alkavat Joensuussa lauantaina 28. helmikuuta ja Lempäälässä isketään heti perään sunnuntaina 1. maaliskuuta. Jos voitot ovat tasan, pelataan yksi ylimääräinen erä 15 pisteeseen saakka.
– Pleijarit alkaa ja niitä on odotettu, osittain sen takia viimeisimmät pelit ovat menneet vähän puolivaloilla, mutta nyt on aika laittaa pitkät päälle ja ajaa susilauman yli! Nautitaan jokaisesta erästä mitä vielä tällä kaudella saadaan pelata, hehkuttaa Laine ja kehuu samaan syssyyn Lempäälän mahtavaa kotiyleisöä.
– Peleissä käy hyvin väkeä, kannustus on hienoa ja Lempäälässä on 1-sarjajoukkueista ehdottomasti paras kotiyleisö. Se on varmasti yksi syy miksi on kotona pelattu paremmin kuin vieraspeleissä. Kisassa ja Jyryssä on varmasti kasvamassa paljon tulevaisuuden pelimiehiä ja -naisia eli saadaan varmasti jatkumoa tälle hienolle lentispöhinälle Lempäälässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?