Missä kuljet?

Jeesus kysyy meiltä vieläkin samoin kuin Pietarilta:” Tahdotteko tekin mennä pois?” Voimmeko vastata hänelle Pietarin tavoin: ”Herra, kenen tykö me menisimme. Sinulla on iankaikkisen elämän sanat ja sinä olet Jumalan Pyhä.”? Jeesus yksin voi antaa meille tulevaisuuden ja toivon, sillä hän on meille tie, totuus ja elämä, niin kuin hän itse on Jumalan sanassa sanonut ja samalla ilmoittanut, ettei kukaan voi tulla Isän Jumalan luokse, muuten kuin hänen kauttansa.

Vieläkö tänä aikana saisi elää julkisesti uskoansa todeksi arjessakin? Eihän usko ole vain yksityiselämään kuuluva asia, vaikka se mielellään sinne yksityispuolelle siirrettäisiinkin. Jeesus antaa iankaikkisen elämän mahdollisuuden kaikille, jotka haluavat tulla hänen luokseen ottamaan vastaan ansaitsemattoman armon, Jumalan sanomattoman kalliin rakkauden. Hän antoi oman poikansa sovittamaan maailman synnin, sinun syntisi ja minun syntini pelastukseksemme synnin ja kuoleman vallasta iankaikkiseen elämään ja Jumalan omiksi Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Näin äärettömän suuresta armosta ja rakkaudesta ihmisiä kohtaan ei voi eikä saa vaieta eikä kukaan voi sitä salassa pitää.

Elleivät uskosta osallisiksi tulleet puhuisi, kivet huutaisivat. Usko on Jumalan lahja, Jeesus on Jumalan lahja ja syntiemme anteeksiantamus on Jumalan armolahja. Sitä ei voi ostaa eikä ansaita, se on niin kallisarvoista, että vain armo riittää. Minulle Jumalan sana on totta ja amen. Kun Pyhä Henki kirkastaa Jeesusta ja hänen lunastustyötään ja Jeesus tulee elämän herraksi jo täällä maan päällä, eihän muuten voisi ollakaan. Olen ehkä vanha ja varsinkin joidenkin mielestä vanhanaikainen, mitä siitä, sillä iankaikkisuudenhan Jumala on pannut meidän sydämiimme. Siinä missä toisten sydän sykkii rumpujen tahdissa ja kädet taputtavat, itse iloitsen vanhojen, syvältä luotaavien virsien puhuttelusta, koukistan sormeni ristiin, painan pääni ja annan sydämeni hiljaa itkeä tai iloita ja riemuita sen mukaan, miten Jumalan Pyhä Henki minua hoitaa. Rauhaa Jeesuksessa ja rukouksen hiljaisuutta kaipaan yhä enemmän.

Näin saan rakkautta ja voimaa kohdata lähimmäisiä, en pyhempänä ja parempana, vaan armahdettuna syntisenä. Vuosikymmenten vaellus Jeesuksen omana varistaa turhat oman minän suuruudet tien oheen ja Jumalan sana, hiljaiset rukoukset ja kiitollisuus iankaikkisen elämän lahjasta valtaa yhä enemmän sydämen ajatuksia.

Jeesuksen omana elävän kristityn tie ei ole helppo, mutta se on ristin kantamista yhdessä Vapahtajan kanssa. Niin kuin Raamatussakin sanotaan, siinä oppii kärsivällisyyttä ja sen myötä koettelemusten kestämistä ja luottamusta siihen, ettei minulle tapahdu mitään Jumalan sallimatta. Kaikki on hänen tiedossansa.

Sanassa sanotaan, että Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Ja pieni rukous: Jeesus tule minunkin sydämeni Herraksi, saa suuria aikaan. Vielä kulkee Vapahtaja vainioilla ja etsii eksyneitä.

 

Paula Liuha

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?