Roiniselle kolmas SM-kulta putkeen

Lempääläinen punttikarhu Teemu Roininen nappasi Tampereen Pirkkahallista suvereenin SM-kullan 20. helmikuuta. Roinisella SM-mitaleita on reppukaupalla, mutta aikuisten kulta on miehen omien mietintöjen mukaan kolmas putkeen.
– Perustason tulos tuli, parempaa tavoittelin, mutta tuomarilinja on SM-mittelöissä tiukka, kuten pitääkin olla, sanoi Roininen viitaten tempauksen 159 kilon hylkäykseen pienen pumppausliikkeen takia.
Roininen sivusi tempauksessa kuitenkin ennätystään 155 kiloa ja työnnössä suorille käsille nousi 195 kiloa. Yhteistulos 350 tietää EM-kisarajan ylitystä, joskin kymmenen kiloa enemmän olisi ollut vielä arvokkaampi raja eli EM-mittelöiden B-raja.
– Kaikki tekeminen on tähdätty huhtikuisiin EM-kisoihin, joten näihin kilpailuihin ei ihmeempää valmistautumista tehty. Hiukan treeniä kevennettiin, mutta ilmeisesti liian vähän, paikat olivat aika puutuneet.
Tampereella olivat katsomot varsin täydet, se teki kisaajille hyvän fiiliksen. Painonnosto on selkeästi viime aikoina nostanut sekä urheilullista- että julkisuustasoaan,
Lajin tulevaisuuskin Lempäälässä näyttää hyvältä, sillä koululaisten SM-kisoissa parisen viikoa sitten Roinisen tavoin Lempäälän Kisaa edustava Artturi Häkli voitti kultaa ja Harri Mamiakin näytti nostoillaan erinomaista osaamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?