Hiihdon kilparalli pyörii yhä täysillä

Latujen lämpenemisestä huolimatta hiihtokilpailut pyörivät viime kesänä laadittujen ohjelmien mukaisesti.

LeKi:n hiihtäjistä Maija Saarinen oli Lahden Finlandiassa kolmas ja Eeva Nurmi viides.

Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoissa Imatralla LeKi:n Sanni Alatalo otti pronssia 18- vuotiaiden sprintissä. Viivalla oli ikäluokan kärki. KLL:n kilpailuissa edustetaan kouluja, Alatalo siis Sotkamon urheilulukiota.  Kympin arvoisesti hiihti myös Sääksjärven Hilla Niemelä: 14-vuotiaissa kymmenes. Sarjassa oli 50 osallistujaa.  Myös Vesilahden Pinja Kianta ja Samuel Suoniemi ja Hakkarin Iida Niskanen hiihtivät lupaavasti.

Aikuisurheiluliiton SAUL:n mestaruushiihdoissa Kotkassa LeKi:n Mika Tahvanainen nappasi 40-vuotiaissa pronssia. Kyse oli perinteisen kilpailusta. Tahvanaisen yllätykseksi rata oli ilmoitettua helpompi, jolloin kaksi ensimmäistä lykkivät ilman pitoja luistelusuksin ”tasurilla”.

Sääksjärvellä käytiin viime veteraanien parisprintti osana LeKi:n, Sääksjärven Loiskeen ja Kunto-Pirkkojen yhteisestä cupista.  40–70-vuotiaiden kisassa oli säpinää ja liukkaan kelin vauhtia. Kisan veteraanihiihdon vetäjä Veikko Kuumola kuvailee:

– Yhteislähdön sumpusta hihkaisin: keskeltä tullaan! Ja heti aukeni väylä. Nousussa kompuroin kyljelleni, mutta takaa tuleva nosteli tosi sievästi jalkoja ylitseni. Ainakin yksi sauva katkesi niissä sprinteissä.

Ensi viikolla on veteraanien Laurin kisa yhteislähtönä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?