Vuoden muotokuvaajakisasta kaksi mitalia Lempäälään

Kortepuron erityinen vahvuus on kuvien voimakas tunnelma. – Kun löytää kuvaajan, jonka kuvista todella pitää, ei sijainnillakaan ole niin suurta merkitystä, Mitja Kortepuro tähdentää. Kuva: Krister Löfroth

Kortepuron erityinen vahvuus on kuvien voimakas tunnelma.
– Kun löytää kuvaajan, jonka kuvista todella pitää, ei sijainnillakaan ole niin suurta merkitystä, Mitja Kortepuro tähdentää. Kuva: Krister Löfroth

Covered by Love. Kuva: Mitja Kortepuro

Covered by Love. Kuva: Mitja Kortepuro

Lempääläinen valokuvaaja Mitja Kortepuro menestyi loistavasti Suomen Ammattivalokuvaajat Ry:n vuoden muotokuvaaja 2015 ­kilpailussa. Hän voitti lapsikuvasarjassa hopeaa sekä hääkuvasarjassa pronssia. Vuoden muotokuvaajaksi valittiin Vesa Tyni Helsingistä.

Kortepuro on ollut yhdeksän vuotta valokuvausalalla, mutta vasta kaksi vuotta yrittäjänä Lempäälässä. Vastasyntyneiden vauvojen ja hääparien kuvaaminen on erityisen lähellä Kortepuron sydäntä, joten ei ihme, että juuri sellaisilla kuvilla mitalit tulivatkin.

Kuvassa Rakastettu on neljän viikon ikäinen tyttövauva uinumassa rauhassa korissa.

– Aikaa ja kärsivällisyyttä joskus äideiltä ja kuvaajaltakin vaaditaan, mutta lopputulokset ovat herkän upeita ja ainutlaatuisia, Kortepuro kertoo.

Hääkuvauksia Kortepuro tekee ympäri Suomen. Edellisen hääparin hän kuvasi ystävänpäivänä Porissa, ja kilpailussa menestynyt pari kuvattiin Vantaalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?