LeKi ei pystynyt uusimaan Jukureiden kaatoa

LeKi kohtasi jo hieman pudotuspelityylisesti Mikkelin Jukurit toistamiseen viikon sisällä, sillä viime ottelussa vastassa oli juuri Jukurit Lempäälässä. Viime perjantaina Kisa nappasi maukkaan 2-1 voiton sarjakärjestä, mutta se ei kuitenkaan auttanut enää Mikkelissä, kun Jukurit takoi taululle maalit 4-1 (1-0, 1-1, 2-0).

–  Olimme tänään kauttaaltaan huolimattomia, etenkin kiekon kanssa tuli paljon pieniä virheitä. Kaveri onnistui ylivoimallaan vahvasti, LeKin valmentaja Miikka Kuusela päästeli pettymyksen ulos pelin jälkeen.

Kisan kokoonpano oli lähes samanlainen, kuin viime kohtaamisessa. Ainoa muutos oli Jesse Huhtalan tulo kolmosketjuun armeijavelvollisuuksien vuoksi puuttuneen Jonatan Tanuksen paikalle. Maalilla jatkoi Mika Noronen Dominik Hrachovinan avatessa luukkua. Tomi Tuomisto ei ollut vielä pelikunnossa, näin ollen hänen Kisa-debyytti jäi vielä tekemättä.

Ensimmäisessä erässä Kisa jäi luistelutemmossa altavastaajaksi ja Noronen oli avauskymympillä selvästi virkaveljeään Ronan Quemeneria työllistetympi. LeKi sai saumansa Santeri Lukan jäähyn aikana, mutta vain yksi laukas suuntautui kohti Quemeria.

Mikkeliläiset rikkoivat illan kuparisen ylivoimalla hieman Kisan mahdollisuuden jälkeen. Alkukauden LeKissä viilettänyt Miikka Männikkö pohjustamalla osuman. Mika Kujanpään one-timeriin neliön halkovasta poikkisyötöstä Norosella ei ollut mahdollisuuksia.

Antti Mäkilällä oli laatumahdollisuus iskeä Kisan ensimmäinen, mutta terävä veto puolustajan jaloista suuntautui vain hieman ohi maalin. LeKi puolusti maalinedustaansa vahvasti, sinne sarvipäillä ei ollut mitään asiaa. Vielä viimeisen kymmenen sekunnin aikana Roope Rannalla ja Tomi Iso-Mustajärvellä oli tasoituspaikka, mutta vastaisku ei päättynyt maaliin.

–  Kaveri tuli peliin hyvällä jalalla, olimme luistelussa jäljessä. Suoraviivaisemmin pitäisi vielä pelata, tuumi Markus Jokinen ensimmäistä erää Elisan Mestis-TV:lle.

Toisen erän alku oli todellinen Jukuri-pyörremyrsky, ja pitkä paine Kisan päädyssä johti Mikke Levon kaksiminuuttiseen. Sen aikana Kujanpää syötti neliön keskelle, jossa Teemu Turusella oli aivan liikaa aikaa ja hän pyöräytti pelin 2-0:aan.

Kauaa ei Kisa kahden maalin takaa-ajoasemassa odotellut, vaan 63 sekuntia myöhemmin Jimi Santala nosteli jo käsiään kattoon kavennuksen kunniaksi. Jokinen ja Ranta saivat syötöt, kun loistavalla ajoituksella tekopaikkaan liukunut Santala ohitti Quemenerin.

Ottelu jatkui päästä päähän aaltoilevalla hurlumhei-kiekolla ja maalipaikkoja syntyi tiuhaan, etenkin Noronen sai olla valppaana. Hetkeksi meinasi konkarivahdin keskittyminen karata, kun hän avatessaan pyyhki vain pölyjä kiekon päältä ja lätkä meinasi karata Jukuri-hyökkääjälle tyhjään maalin. ”Nortti” kuitenkin paikkasi virheensä nappaamalla pyörivän kiekon hanskansa alle.

Jukuri-puolustaja Jani Forsström oli monessa mukana. Hänen jäähynsä aikana Kisa sai vahvaa painetta: lähimpänä oli Mäkilä, joka pääsi sutimaan takatolpalta. Pian boksista päästyään Forsström napautti toisesta aallosta tolppaan, kilahdus kuului varmasti Lahteen saakka.

Yhden maalin tappioasemassa Kisa ei saanut todellista kiriä aikaan missään vaiheessa, sillä Jukurit ei antanut kunnolliseen paineistukseen mahdollisuutta vahvalla kiekollisella pelillään ja hallinnallaan. Jokaisessa erässä Kisa  oli hieman vastaanottajanana, mitä korosti maalivahtien torjunnat: Noronen 28 ja Quemener vain 14 kertaa.

Oula Palveella oli mahdollisuus naulata ottelu kolmesti viimeisen erän aikana, mutta Noronen piti Kisaa mukana pitkälle pelin loppupuolelle. Kisa sai muutamia loistopaikkoja tasoitukselle, muun muassa Santala heitti vaarallisen ohjurin maalille. Kuitenkaan yksikään lapa eikä jalka osunut ihmismassat kiekon eteen. Jukuri-vahti Quemener, joka jahtaa Mestiksen nollapeliennätystä, hoiteli maalille asti tulleet tilanteet vahvasti.

–  Saimme päätöserässä muutamia hyviä paikkoja, kuten puolittainen läpiajo, tänään ei vain uponnut. Sinnittelimme kyllä tiukasti, Kuusela harmitteli.

Lopulta Jaakko Turtiainen päätti Kisan pyristelyn tekemällä 3-1 reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Kun vielä Palve maalasi kertaalleen tyhjiin, olivat loppuluvut 4-1 valmiit.

Kaksi asiaa oli tällä kertaa liian isoja suupaloja Kisalle: Jukureiden ylivoima ja ykkösnyrkki Männikkö – Palve – Turtiainen. Kisan alivoima on ollut yhtä sarjan parasta koko kauden, mutta Jukurit takoi kaksi yv-osumaa kahdella ylivoimalla. Männikkö kuritti Kisaa tehoin 0+3.

–  Tällä kertaa emme vain olleet aivan sillä tasolla, mitä sarjakärjen kaataminen vaatii. Emme olleet huonoja, mutta emme parhaimmillamme, pohti Kuusela illan kokonaissuoritusta.

Sarjataulukkopäivitys vielä loppuun: SaPKo voitti K-Vantaan vieraissa ja nousi pisteen päästä Kisasta. Kuudes sija ratkotaan siis joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa, joita on vielä kaksi jäljellä. Rankka vierasturnee jatkuu, perjantaina Kisa matkaa Kajaaniin ja lauantaina Savonlinnaan.

– Kajaani on ollut meille vaikea paikka koko kauden, motivaatiota ei ole vaikeaa löytää. Täytyy vähän miettiä ketjuja ja maalivahtivalintaa sekä kuinka kierrätämme vai kierrätämmekö ollenkaan, pohjusti Kuusela.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?