Neitsyysmaalien ilta Kajaanissa

LeKi ja Kajaanin Hokki ovat tällä kaudella pelanneet keskenään jopa kyllästymiseen saakka. Kauden kahdeksas ja vihoviimeinen runkosarjaotatus käytiin Kajaanissa, joka päättyi 4 – 2 (0-0,1-2,3-0). Näin Kauden keskinäisissä otteluissa Hokki vei pisteet Kisalta selkeästi lukemin 17 – 7. Eletään toivossa, että pudotuspeleissä Kisan vastus on joku muu kuin Kainuun petäjäiset miehet.
Kajaanissa tehtiin kuusi maalia, joista peräti kolme oli sellaisia, joiden tekijälle osuma oli Mestiksessä ensimmäinen. Hokin KalPa-laina Niko Mikkola ja Kisan Tomi Iso-Mustajärvi sekä Nico Lehto saivat kiekot kassiinsa neitsyysmaalien merkiksi.
– Harmillista hölmöilyä päätöserässä. Peli-ilme oli ookoo, mutta tällaisia pelejä vaan pitää osata voittaa, tuumi Kisan valmennuskatraan Miikka Kuusela.
Kisan kokoonpano oli koko lailla edellisen Jukurit-pelin kaltainen. Maalivahti Mika ”Nortti” Noronen oli huiluuhukissa, maalissa oli Dominik Hrachovina. Patrik Laine palasi komennukseltaan Tapparan A:sta Kisaan. Sami Laine loukkasi entuudestaan kipeää polveaan Mikkelissä ja oli vp:ssä. Hokilla oli leegio liiganuoria rosterissaan, kuten etunenässään lupaavat Antti Kalapudas, Jesse Puljujärvi, Saku Mäenalanen ja Niko Mikkola. Joten nyt viimeistään kannattaa Itä-Suomessa lopettaa rutina ”etelän farmitiimeistä”. Pelaajat liikkuvat ja käyvät pyydykseen ihan joka puolella Mestis-karttaa – näköjään.
Pelin alku oli vauhdikasta, mutta aika tarkkaa peliä. Avauserän paras lempääläispaikka oli Jonatan Tanuksella, jonka veto nasahti yläripaan. Paikkoja oli molemmin puolin, mutta avauserässä tarkkoina olleet veskarit Hokin Timo Niemi ja Kisan Hrachovina pitivät pömpelinsä koskemattomana.
Toisessa erässä alkoi tapahtua. Ensiksi ehti iskeä 18-vuotias KalPa-laina Niko Mikkola, mutta inan pelillisestä alakynnestään huolimatta Kisa loihti osumia sekin. Ensiksi Miro Hovinen heitti älykkään pingissyötön Tomi Iso-Mustajärvelle, joka pääsi kävelemään Hokki-vahti Niemen parran alle ja iski etukulmasta pelin tasoihin. Iso-Mustajärvi on KooVeessa kypsyttyään osoittautunut Kisalle oivalliseksi vahvistukseksi, kun hän Lempäälään kesken kauden saapui.
– Olemme häneen olleet kokonaisuudessa tosi tyytyväisiä. Hyvä, että sai maalitulpan auki nyt, kiitti Kuusela 22-vuotiasta pitkänhuiskeaa (188cm) sentteriä
106 peliä ilman Mestis-maalia pelannut jämäkkä 24-vuotias oululaislähtöinen pakki Nico Lehto saai kunnian rikkoa kuparisensa Markus Jokisen hienosta tarjoilusta. Osumaa tarkistettiin videolta mahdollisen potkun takia, mutta sitä ei tilanteessa ollut ja Kisaan myös kesken kauden tullut luotettava pakki sai nimensä hienoon sarakkeeseen: maalintekijät!
Toisessa erässä Kisalla oli sauma tappaa peli. Duo Aleksi Luhtalampi – Valtteri Järviluoma päääsi läpi kaksin maalivahtia vastaan, mutta ratkaisu oli heppoisen lapsellinen. Sami Holappa veti pian perään avopaikasta kiekon tolppaan ja heitti mailansa katsomoon: seuraus pelirangaistus ja mies pesulle. Kyseessä klassinen hölmö turhautumistemppu!
– Otettiin muutamia tosityhmiä jäähyjä. Hyökkäyspäässä ja turhautumisesta. Nyt eletään pudotuspelien aattoa ja kasetin pitää kestää, psyykkasi Kuusela.
Päätöserään Kisa pääsi maalin edussa, mutta sitten tapahtui jotain. Jotenkin joukkueen hartiat painuivat lysyyn ja työnteko heikkeni. Molari Hrachovinakin hapuili, etenkin pelin niitti 4 – 2-maali meni luvattoman heppoisesti kainalosta sisään.
Hokin 2-2-tasoitus meni onnekkaasti lempääläisrysään, Kisan pakki Atte Mäkinen taisi olla viimeisin kiekkoon koskenut pelaaja. 3 – 2-osumasta vastasi Kisassakin pelannut tamperelaisjuurinen Tomi Wilenius upealla one timer-vedollaan ylivoimalla. Kun Timo Niemi napsi kiekot kiinni ja Hokki puolusti kurinalaisesti, ei edes 6 – 5-ylivoimapelistä tullut isompia härdellejä Hokin maalille.
Kisan pelissä on loistavan tammi – helmikuun jakson jälkeen ollut pieni käsijarru päällä. Joukkue tekee työtä hyvin, pistää itseään likoon, mutta etenkin hyökkäyspäässä ratkaisut jäivät yllätyksettömiksi. Pelaamisen yleisilme oli kuitenkin energinen eli paketti pudotuspelejä ajatellen on kasassa.
Yksilöinä Kajaanissa erottuivat pakit Lehto ja Hovinen, jotka jämäkän oman pään pelaamisen ohella löysivät ideaa hyökkäyspäässäkin. Ketjut olivat tasaisia, tutkapari Markus Jokinen – Roope Ranta loi paikkoja, tällä kertaa ruuti oli inan märkää.
Patrik Laineen luistin kulkee kuin 60-luvullla Koulukadun maestroilla, rauhallisesti ja laajoin kaarroksin, mutta nuori mies on kiekon saatuaan alati vaarallinen. Laine haki nytkin maalia monessa kohdassa kuin nälkäinen ahma.
Kisa jatkaa idän kieppiään Savonlinnassa huomenna. Siellä on tärkeääkin tärkeämpi peli: panoksena SaPko – LeKi-matsissa runkosarjan on kuudes sija. Sitä kannattaa todella tavoitella.
– Eihän tässä enää ole jäljellä kuin täreitä pelejä, alleviivasi Miikka Kuusela.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?