Kisa tarrasi runkosarjan kutossijaan

Parisenkymmentä tuntia lepoa ja taas uusi peli Kisan Itä-Suomen rundilla. Kajaanista joukkue matkusti Savonlinnaan pelaamaan tärkeää panospeliä kutossijasta. Vahva peruspelipaketti riitti voittoon, vaikka muutamat kurittomat jäähyt pakottivat Kisan pelaamaan aivan liikaa alivoimaa. Loppulukemat oopperakaupunki Savonlinnassa olivat Kisa ensiksi mainittuna 4 – 1 (2-0,1-1,1-0). Voitosta iso osa kuuluu lempääläisten maalin persoonallisella tyylillä tukkineelle Mika Noroselle.
– Olihan Nortti taas jäätävä. Torjumisen ohella hän ohjaa puolustuspelaamista hyvin ja kannattelee kopissakin joukkuetta, kuten kokeneen konkarin kuuluukin, kiitti Kisan valmennuksesta Miikka Kuusela maalivahtiaan.
Eilinen Hokki-peli poiki Kisalle seuraamuksia, kun lapselliseen mailan katsomoon heittoon syyllistyneelle Sami Holapalle mätkäistiin runkosarjan loppuun saakka kestävä kolmen pelin pelikielto. Kurinpitäjä Markku Kruus korosti aivan aiheesta päätöksessään sitä elementtiä, että teolla olisi voinut olla katsojille iso loukkaantumisvaara.
Onneksi polvivaivainen Sami Laakso ja Tapparan A-junnulaina Otto Rauhala saatiin mukaan, jotta ketjut säilyivät täysin miehitettyinä. Laakso muuten olikin loistavalla pelipäällä: kaksi syöttöä ja mahtavaa taistelua alivoimalla, eikä Rauhalankaan panosta sovi puolellakaan sanalla moittia.
Peli alkoi hyvällä lempääläisliikkeellä. Hyökkäyksiä saatiin ihan SaPKo-päätyyn saakka ja onnistumisiakin saatiin avauserään kaksi.
Kultapotta Markus Jokinen sivalsi avausosuman jo muutaman minuutin pelin jälkeen, Sami Laakso sai syötön. Erän edetessä ranskalaisvahvistus, kyllä nyt miestä voi kutsua vahvistukseksi, Valentin Claireaux vei Kisan 2 – 0-johtoon.
– ”Vallu” pelasi hyvin, hän on meille loppukauden panospeleissä tärkeä äijä, jatkoi Kuusela kiitoslinjalla.
Kisan nuoret A-ikäiset farmilainapakit Atte Mäkinen ja Mikke Levo pelasivat ihan mukiinmenevästi, mutta ottivat kumpainenkin täysin pöljiä pikkukakkosia, Levo peräti kaksi. Mäkinen mottasi vastustajaa nyrkillä, Levo puolestaan jälkimmäisessä kakkosessaan latasi kaamean poikkarin naapurin selkään. Molemmat kuvatut tilanteet olivat tyystin turhia ja veivät Kisan ahdinkoon, vaikka SaPKon ylivoima tällä kertaa olikin tehotonta – siitä kiitos Noroselle ja hyvin tapelleille av-pelaajille tyyliin Otto Rauhala, Markus Jokinen, Sami Laakso ja toki kaikille pakeille.
Toisen erän alkuun SaPKon todella terävä ja ratkaisuhalukas kultakypärä (pisteet 18+23) Mikko Nuutinen teki kavennusmaalin. KalPa-kasvatti ja siellä Liiga-läpimurtoa hakenut Nuutinen matkaa varmuudella ensi kaudeksi jonnekin, ehkä Savonlinnaa suurempiin ympyröihin, jossa taitavaa ja maalinälkäistä pelaajaa tarvitaan. Tampereelle?
Toisessa erässä tasavajaalla Valentin Claireauxin hyvä peli sai jatkoa, sillä mies passasi Roope Rannan läpiajoon, josta Ranta ei SaPKo-veska Petteri Similälle ässää antanut, vaan lirutus painui maaliin.
Päätöserässä Kisan luistin painoi kuin MM-hiihtäjillä Falunin ”murhamäessä”. Taistelumieltä silti löytyi, kun panoksena oli kuudes sija ja pleijareissa KooKoon tai Jukureitten välttäminen. Mika Noronen ei ”änäri-tyylilleen” uskollisena ottanut turhia katkoja omaan päähän, Norosen peliin laitoista seurasi muutama paha kiekonmenetys ja rumbaa omassa päässä, mutta Nortti paikkasi jokaisen tilanteen jäätävällä sijoittumisellaan. Ei turhalle miehelle annettu Savonlinnassa parhaan pelaajan ”lusikkaa”.
Peli ratkesi lopussa, kun Kisan yyveellä Patrik Laine petasi Jonatan Tanukselle puolityhjän maali: 4 – 1 ja jäljelle jääneet rapeat neljä minuuttia rusettiluisteltiin.
– Totta kai kotimatka tästä vähän henkisesti lyheni, kiitos voiton. Latasimme etukäteen tähän jo playoff-henkeä, muta ei tämä nyt intensiteetiltään vielä pudotuspelitasolle yltänyt. Alivoima-pelillemme annan kiitettävän arvosanan, olimme paljon vajaalla. Osa jäähyistä oli mielestäni kepoisia, osa perusteltuja. Tästä kelpaa jatkaa runkosarjan kahteen viimeiseen peliin, summasi Itä-Suomesta kotiin päin pikku hiljaa suuntaavan Kisan apuvalmentaja Miikka Kuusela.
Niin; kaksi peliä jäljellä eli keskiviikkona 4.3. Peliitat kotona ja lauantaina SaPko vielä kerran tällä kaudella. Kisan etu SaPkoon on nyt neljä pongoa, mutta yksi peli on SaPKolla enemmän pelaamatta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?