Kisa haastaa nimivahvan TuTon pudotuspeleissä

Kisa – Peliitat 5 – 3, Kisa- SaPKo 3 – 1
Pelien henget: Kisa klaarasi tyylikkäästi runkosarjan kaksi viimeisintä kotipeliään. Joukkue kokosi historian parhaan runkosarjan pistepotin, yhteensä 85 pinnaa. Sijoitus on kuudes, mikä tietää pudotuspeleissä TuTon kohtaamista. Kahden viiemsien pelin perusteella Kisan pelin palaset ovat koko lailla koossa, joten haastajana on hyvä lähteä kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin.
Juujärven jupinat: – Koen, että meidän tekemisemme on kaiken aikaa nousu-uralla. Saimme jopa vahvistettua siirtorajalla joukkuetta. Mikä mukavinta yleisökin on heräilemässä, vielä kun saamme kunnon rummunpärinää ja mekastusta Hakkariin, niin johan TuTon valmentaja Lehkosen Ika joukkueineen joutuu pahaan paikkaan, herkisteli Juha Juujärvi jo tulevaa.
Runkosarjasta lähes kiitettävä arvosana: Kisan tapaisella joukkueella, joka syntyy varsin myöhään syksyllä, kestää pelaamisen jengoille pääsy usein kauan, kuten tälläkin sesongilla kävi. Syksyllä oli muutamia aivan kammottavia esityksiä tyyliin 0 – 6-kotitappio SaPKolle, mutta joulun vaiheilla alkoi käyrä näyttää ylöspäin. Loppu runkosarjasta menikin jo mallikkaasti, Kisa kukisti jokaisen sakin ainakin kertaalleen. Esimerkiksi TuToa vastaan Kisa nappasi kolmesta viimeisimmästä keskinäisestä pelistä kaksi voittoa.
Nuoriin luotto: Juha Juujärvi korosti koko kauden ajan, että yksi tärkeä missio on antaa luottoa nuorille pelaajille. Nuoret miehet lunastivatkin annetun näyttöpaikan, moni ponkaisi peliurallaan ison askeleleen eteenpäin. Miesten sarjoissa ei toki vain junnuilla rellestetä, siksipä kokeneet Mika Noronen, Toni Niemi, Roope Ranta, Markus Jokinen ja Miro Hovinen ovat play off-sarjassa paljon vartijoina. Ekstraplussa annetaan ranskalaishyökkääjä Valentin Claireauxille, jota oltiin jo lähettämässä marraskuulla takaisin frankkien maille, mutta helmikuussa hän on ollut Kisan ehkäpä paras hyökkääjä.
TuTo pelottavan vahva: Kisan pleijari-vastustaja TuTo on nimekäs ja kokenut ryhmä, joka myös vahvisti rivistöjään siirtorajan loppuhetkillä. Nimet Timo Pärssinen, Tuukka Pulliainen, Aki Keinänen, Mikko Laine ja Toni Jalo etunenässään kertovat jääkiekon asiantuntijoille joukkueen laadusta ja rutiinista. Kiekkopiirien villein huhu kertoo, että kun HPK:n kausi loppuu Liigassa, siirtyy nuori maalivahti Juuse Saros TuToon.
Mitä seuraavaksi? Kisa matkustaa Turkuun keskiviikkona 11. maaliskuuta, TuTo saapuu Hakkariin perjantaina 13. maaliskuuta ja kolmas peli pelataan heti perään lauantaina. Jatkoon pääsee neljällä voitolla, joten neljäs kamppailu Lempäälässä pelataan maanantaina 16. maaliskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?