Valmentajalla on väliä

Raunio Kolumni

 

Juha Juujärvi, Janne Malmi ja Raimo Lehtonen. Kolme lempääläisen joukkueurheilun kuumaa valmentajaa juuri nyt.
Juujärvi luotsaa Kisan Mestis-miehistöä ammattilaisena, paljon voittaneena ja urallaan yhä suurempiin ympyröihin tähyävänä kunnianhimoisena ja modernina valmentajana.
Loiskeen futsal-veturi Janne Malmi puolestaan on tulisieluinen, innostava ja tarpeen tullen joukkuettaan kovasanaisesti herättelevä persoona, joka on valmentajaksi noussut pitkän pelaajauran koulimana.
Raimo ”Asseri” Lehtosta puolestaan voisi luonnehtia konkarivalmentajaksi, joka on vetänyt eri tason lentopallosakkeja yli kolmen vuosikymmenen ajan eri sarjatasoilla. Rauhallinen ja kuunteleva Lehtosen tyyli sopii Kisan 1-sarjan tosi rutinoituneelle ryhmälle kuin nenä päähän.
Tärkeää on muistaa, että vaikka kyseiset kolme valmentajaa ovat tikun nokassa ja päävastuussa joukkueistaan, ei kukaan pyöritä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla operoivaa palettia yksin. Juujärvellä on apureinaan nouseva koutsikyky Miikka Kuusela sekä kokeneet Jukka Kerisalmi sekä maalivahteihin keskittyvä Pekka Korhonen.
Loisketta futsal-liigaan Malmin ohella juonivat pelaajauransa ainakin jäähylle vammojen takia laittanut Mika Järvinen sekä myös pitkään mukana ollut Aki Lehtinen sekä höystönä kenällällkin edelleen häärivä lajilegenda Markus Sairiala.
Lehtosen taistelupareina puolestaan ovat Iskun SM-kultaan aikanaan vienut Tapani ”Nysä” Nyström sekä lajin absoluuttiselta maailman huipulta eli Suomen maajoukkueesta uusia tuulia tuova Marko Panu.
Yhteinen nimittäjä Kisan Mestiksen ja lentopallon sekä Loiskeen futsalin tämän kauden menestystarinaan on siis onnistuneen valmennus- ja muunkin taustaryhmän kokoaminen. Siitä saavat sulan hattuunsa joukkueiden takana häärivät seurapomot.
Käynnissä on yksi historian hienoimmista palloilukevästä Lempäälässä. Siitä kannattaa nauttia!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?