Kisan lentiskausi päättyi huikeaan draamaan lilliputtikunta Kyyjärvellä

Kuva: Marko Panu Kapteeni johtaa joukkojaan edeestä ja esimerkillään. Sitä teki lentiskippari Sauli Silpo, jonka johdolla Kisa taisteli viimeiseen energiapisaraan saakka 1-sarjan finaalipaikasta Kyyjärven Kykyä vastaan. Vasta kultaisen erän tappio päätti Kisan onnistuneen kauden.

Kuva: Marko Panu
Kapteeni johtaa joukkojaan edeestä ja esimerkillään. Sitä teki lentiskippari Sauli Silpo, jonka johdolla Kisa taisteli viimeiseen energiapisaraan saakka 1-sarjan finaalipaikasta Kyyjärven Kykyä vastaan. Vasta kultaisen erän tappio päätti Kisan onnistuneen kauden.

Lempäälän Kisan lentopallomiehet viettävät ansaittua kesälomaansa juuri nyt. Lomalle lähtö sinetöityi ykkössarjan välieräsarjassa Kyyjärven Kykyä vastaan. Kisa hävisi ensiksi kotonaan 0 – 3 ja heti perään voitti Kyyjärvellä kaikkien ällistykseksi 3 – 2. Jatkaja ratkottiin yhdessä ylimääräisessä eli kultaisessa erässä, jossa 1400 asukkaan lilliputtikunnan ylpeys Kyky oli kotiluolassaan inasen onnekkaampi ja voitti sen 16 – 14.
– Siitä olemme ylpeitä, että ihan kaikkemme annoimme ja jokaisen energian rippusen Kyyjärven parketille jätimme, tiivisti joukkueen tuntemukset kapteeni Sauli Silpo, joka oli joukkueen piiskaaja ja motivaattori numero yksi hurjassa Kyyjärven myllyssä.
Lempäälän pelin Kisa hävisi selvin luvuin, mutta jokainen erä päättyi kahden pisteen erolla ja käsikirjoituskin jokaisessa setissä oli sama: Kisa hyytyi erien kalkkiviivoilla pahasti.
– Sorruimme Hakkarissa yliyrittämiseen erien ratkaisuhetkillä. Voittamisen pakon peikko oli raskaana taakkana. Kyyjärvelle ei ollut moisen ottelun jälkeen helppo lähteä, mutta joukkue oli levollisen keskittynyt jo menomatkalla. Paineeton pelaaminen poiki yhden kauden parhaista esityksistä, kommentoi Kisan konkarivalmentaja Raimo Lehtonen mennyttä viikonloppua.
Kyyjärvellä joukkueen aivokeskus Jukka Lehti pelasi korkeintaan puolitehoilla, kun päällä ollut mahatauti jylläsi ja takareisikin kiristi. Ongelmista huolimatta kokenut passari klaarasi homman upeasti, hän osoitti ollevansa kauden kokonaisuutta ajatellen yksi koko joukkueen tärkeimmistä lenkeistä.
Välierien voittaja etenee liigakarsintaan, jonne Kisankin mieli olisi tehnyt. Totuuden nimissä nousijajoukkueen resurssit lähinnä talouspuolella olisivat loppuneet liigakarsintavaiheeseen, pääsarjan vaatimukset ovat Kisalle liian isot. Budjetti tulisi jopa kymmenkertaistaa nykyisestä, jotta maan eliitin kanssa voisi kisailla järkevällä tavalla.
Kisan muu toiminta on saanut kiitosta laajasti. Yleisökeskiarvo on kirkkaasti yli 200 ja pelitapahtumat ovat olleet väkeä sytyttäviä. Kisan ja Jyryn junioripuolet ovat ottaneet edustusjoukkueen omakseen, samoin Kisan reservien panos ottelutapahtumien järjestämisessä on ollut korvaamatonta.
– Iso joukko talkooväkeä on häärinyt taustallamme ja olemme kokeneet olevamme koko kunnan lentopalloväen yhteinen juttu. Ne ovat isoja asioita, joista olemme ammentaneet voimaa ja intoa omaan tekemiseemme, kiittävät sekä kapteeni Sauli Silpo että valmentaja Raimo Lehtonen.
Kisa tekee kaudesta taloudellisesti lievästi plusmerkkisen tuloksen, joten jatkoa ykkässarjatasolla seuraa. Pelaajiston mietteistä seurajohto on päätellyt, ettei massapakoa joukkueesta poispäin ole. Tulevan kauden sakkia kootaan jo lähiviikkoina, jotta pätevä runko on olemassa viimeistään vappuna.
Pirkanmaan kilpailutilanne jatkossa kiristyy, sillä nykyisten eli Kisan, TKT:n ja Akaan rinnalle on tulossa ainakin yksi uusi yrittäjä, ehkä kaksikin. Akaalla toki on hyvä mahdollisuus ponkaista liigaan.
Kisan kauden viimeinen kommentti annetaan joukkueen mahtavalle hakkurille ja joukkueen kokeneimmalle pelimiehelle Anssi Vesaselle, joka jatkaa pelikauttaan kultaa jahtaavassa VaLePassa seurojen välisen farmisopimuksen perusteella.
– Aina yhtä ryydyttävää on lopettaa kausi tappioon, mutta nyt päällä olevasta vähän negatiivisesta tunteesta huolimatta on sanottava, että onhan ollut mahtava sesonki, tuumasi Vesanen, jonka johdolla Kisan 35-vuotiaat lähtevät hakemaan menestystä SM-turnauksesta huhtikuulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?