Mitalinmakuista hiihtoa monilla laduilla

Aino-Kaisa Saarinen Salpausselän maailmancupissa kahdeksas, Veikko Siltanen ja Voitto Huhdanperä 60-vuotisia viettäneen Pirkan hiihdon kunniasarjassa – siinä kisalaisten viimeisimpiä hiihtosaavutuksia.

”Aikku” oli paras suomalainen Salpiksen perinteisellä kympillä. Sama matka ja hiihtotapa oli myös LeKi:n konkareilla.  Kunniahiihtoon pääsivät osallistumaan Pirkan vähintään 25 kertaa läpi hiihtäneet. Siltasella oli takana 35 Pirkkaa, Huhdanperällä 25 täyspitkää eli 90 kilometrin reisua.

Vapaan 90 kilometrin hiihdossa kisalaisista Tommi Martikainen oli kolmas ja Samuli Kivistö viides. Martikaisen aika oli 4,44, Kivistön muutama minuutti enemmän. Puoli-Pirkan vapaalla voitti sääksjärveläinen,  Viialan Virin mies Markus Välimäki.

Nuorten SM-hiihdoissa Kokkolassa kisalaisista parhaiten menestyi Sanni Alatalo. Hän otti hopean 18-vuotiaitten perinteisellä vitosella, ja vapaa vitonenkin kulki erinomaisesti: 6:s.

Alle 23-vuotiaiden sarjassa Leena Nurmi hiihti perinteisen vitosella neljänneksi, vain neljä sekuntia pronssista. Sisar Eeva Nurmi oli 26. ja vapaan kilpailussa 28. Valtteri Niskanen 18-vuotiaissa hiihti kympin peräkkäisinä päivinä. Perinteisellä sijoitukseksi tuli 24., vapaalla 19.  Henna Mettalon sijoitus vuotta nuoremmissa oli vapaalla 36.

Ensi viikonvaihteessa Kisan junioreita sivakoi Hopeasompahiihdoissa Oulussa ja varttuneita Tampereella Aikuisurheiluliiton SM-kisoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?