Peruskorjaus vauhtiin ensi syksynä

Tredun Lempäälän toimipisteen muutto väliaikatiloihin alkanut

Tredun Lempäälän toimipisteen peruskorjaus- ja laajennustyöt alkavat ensi syksynä. Uusien on määrä valmistua kesällä 2017. Remontin ajaksi osa opetuksesta siirtyy väliaikaisesti Tredunmuihin toimipisteisiin sekä Ideaparkiin.

Matkailupalvelujen tuottajat ovat jo osittain siirtyneet Tredun Åkerlundinkadun toimipisteeseen Tampereen keskustaan. Sisustuspuusepät ja kiinteistönhoitajat sijoitetaan Lempäälän toimipisteen puuosastolle. Hopeasepänalan artesaanit puolestaan siirtyvät Hepolamminkadulle saneerattuihin tiloihin pysyvästi syksyyn mennessä.

Sisustusala väliaikaisesti syksyllä Ideaparkiin

Sisustusalan tilasomistajat, sisutustekstiilialan artesaanit sekä merkonomit saavat väliaikatilat Ideaparkista lokakuun puolivälissä.

Yhteistyö Ideaparkissa toimivien yritysten kanssa lisää koulutusalajohtaja Mika Lahtisen mukaan opiskelijoiden mahdollisuuksia oppia tulevaa ammattiaan aidossa oppimisympäristössä.

Lempäälän toimipisteen remontin aikana ei aloiteta valmistavan ja kuntouttavan koulutuksen ryhmiä.

Opiskelijoita 750, joista lukiolaisia 450

Tuleva rakennuskokonaisuus on yhteensä 9 880 bruttoneliötä, josta kokonaan uuden laajennuksen osuus on 6 022 bruttoneliötä.

Tavoitteena on kaikkien oppilaitoksen tilojen mahdollisimman suuri yhteiskäyttö sekä opetuksen että tilankäytön monipuolistuminen ja tehostuminen. Hankkeen investointikustannukset ovat noin 18,4 miljoonaa euroa, josta Tredun osuus on noin 8,1 miljoonaa euroa ja Lempäälän kunnan 10,28 miljoonaa euroa.

Nykyinen Tredun käytössä oleva Lempäälän toimipisteen päärakennus sijaitsee Ahtialanjärven niemitontilla lähellä Lempäälän keskustaa. Tontin koko on noin 2,1 hehtaaria. Rakennushankkeen yhteydessä nykyinen päärakennus perusparannetaan ja laajennetaan siten, että Tredun Lempäälän toimipisteen sekä Lempäälän lukion opetus voi tapahtua samassa toimipisteessä. Opiskelijamäärä nousee noin 750 opiskelijaan, joista lukiolaisia on 450.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?