LeKi pelasi kippari Niemelle makea synttärilahjan

Vierasvoitot jatkuivat, kun Mestiksen pudotuspelit Kisan ja TUTOn välillä jatkuivat Turussa. Kyllä, vierasvoitto napsahti, eli se tarkoittaa LeKin voittoa, maalein 4-1 (1-0, 1-0, 2-1). Kisa siirtyi sarjassa 2-1 johtoon ja on askeleen lähempänä paikkaa välieriin. Kisan kapteenilla Toni Niemellä oli 30-vuotissynttärit ja joukkue tarjoili sen kunniaksi TUTOlle huikean oppitunnin puolustuspelistä ja tietenkin joukkueen johtajalle hienon voiton. Maalilla kokenut Mika Noronen hääri jo totutusti kukkona tunkiolla napaten 38 koppia, joista peräti 20 toisessa erässä.

– Oli kyllä hurja peli tänään, itsekin voisi ottaa vähän rauhallisemmin, fiilisteli Juha Juujärvi tuntemuksia vaihtoaitiosta.

LeKin kokoonpanoon palasi Jimi Santala, mutta hän pelasti ainoastaan ylivoimaa eikä siis ollut vielä kunnon iskussa. Nico Lehto tippui eilen pois, Niklas Kumpu otti hänen paikkansa. Hyökkäysketjut menivät uusiksi, Sami Holappa ja Jesse Huhtala tulivat pelaaviin ketjuihin mukaan Matias Simontaipaleen ja Patrik Laineen jäädessä varamiehiksi.

Ottelu ei ollut yhtä kiihkeä kuin viimeksi Lempäälässä, johon vaikutti osaltaa Kupittaan suurempi kaukalo ja kamppailupelaamisen merkityksen pienentyminen. Molemmat olivat pystyneet karsimaan liiat jäähyt pois ja vastustajan heikkouksia osattiin ottaa pois hieman aiempaa tarkemmin.

Kisa lähti peliin rytinällä ja sai aikaisen johtomaalin tehden samalla ensimmäistä kertaa illan avaavan osuman. Jonatan Tanus kiitti Antti Mäkilän ja Otto Rauhalan syötöistä jo toisen minuutin alkajaisiksi. Tehopiste oli Rauhalalle ensimmäinen tällä kaudella Mestiksessä 24 kuivan kamppailun päätteeksi.

– Meidän sisääntulomme peliin oli sarjan paras tähän asti. Johtomaali oli tärkeä, se antoi suuntaa ja pelirohkeutta, tyytyväinen Juujärvi mietti taiston tauottua.

LeKi oli lähellä lisätä johtoaan Valtteri Järviluoman ja Rauhalan toimesta, poikkipuut pelastivat Kaapo Kähkösen TUTO-maalilla kahdesti erän aikana. Hiljalleen ote alkoi kuitenkin siirtymään kotijoukkueelle.

Erän jälkimmäinen puolisko oli TUTOn hallintaa, parhaat paikkansa se sai Norosen sylkemistä ripareista. Kisa puolusti maalinedustaansa vahvasti läpi pelin ja auttoi näin maalivahtiaan. Jere Laine ja Aki Keinänen pääsivät kokeilemaan irtopalasta kuitenkin ilman palkintoa.

Toinen erä oli Mika Noronen -show, hän masensi turkulaiset 20 torjunnallaan. Myös LeKin uhrautuva ja jokaisen pelaajan harrastama blokkipeli oli upeaa, samoin aloitustehokkuus. Kolmikko Sami Laakso, Tomi Iso-Mustajärvi ja Rauhala kaapivat aloituksia yli 50% tehoilla.

Kisan jo ennestään ohut puolustusosasto harveni jälleen, kun Miro Hovinen lensi suihkuun 5+20 minuuttisen arvoisesti polvitaklauksesta kakkoserän alussa tilanteesta, joka tv-kuvan kuvakulmasta näytti perustilanteelta. Viidellä pakilla pelanneen Kisan uurastajia olivat Atte Mäkinen (29 peliminuuttia) sekä Niemi (26).

Viiden minuutin TUTO-ylivoiman aikana Noronen torjui kahdeksan kertaa ja viidesti TUTO kolisutteli päätypleksiä tai LeKi-pelaaja oli vedon tiellä. Varsinaisia huippupaikkoja ei siunaantunut, ja Kisa sai tuikitärkeästi av-taposta henkisen yliotteen vastustajan surkeasta ylivoimasta.

TUTO jatkoi jäähyn jälkeenkin rumputultaan kohti Norosen maalia, mutta kovan pyörityksen keskeltä esiin astui Lempäälän oma poika Sami Laakso. Kiekko singahti erikoisesti tuomarin luistimiesta Laaksolle TUTOn hämääntyessä, ja Laakso painoi kiekon armotta verkkoon vieden Kisan 2-0 johtoon. Maali oli miehen kauden ensimmäinen seitsemän syötön jälkeen ja tuuletuksesta näkyi riemu Turun saaristoon asti.

TUTO alkoi hiljalleen pelin edetessä ja kellon käydessä ryytyä tehottomuuteensa ja laukausten heikkoon laatuun, mistä esimerkkinä Rasmus Kulmalan käytöskymppi. Vetoja lähti joka puolelta kenttää ja osa suurista torjuntaluvuista oli vain lumetta – Noronen ei joutunut venymään moneenkaan paraatipelastukseen. Yksi tosiasia on kuitenkin se, että hän on saanut uurastaa todella pudotuspeleissä, yhdeksässä erässä on pysähtynyt 122 kiekkoa!

– Olihan Noronen tänään jäätävä. Hänen esityksensä antoi pakeille rohkeutta kiekolliseen peliin. Olen tyytyväinen sektoreihin, joista TUTO joutui ampumaan, Juujärvi kehui estoitta vahtiaan ja puolustustaan.

Kisan harvat paikat olivat vaarallisia, etenkin Laakson nelonen sekä Antti Mäkilän tähdittämä kolmonen olivat terrierimäisiä. Mäkilä on nyt Kisan tärkein hyökkääjä pelaten vahvasti molempiin suuntiin.

Kähköselle ei sattunut tänään paras päivä, ilmassa oli jo ratkaisun makua kun Valentin Claireaux’n ranari livahti luvattoman helposti nuorukaisen räpylän kautta sisään, jo 0-3. Vahdilla oli muutenkin vaikeuksia Kisan muutamien paikkojen kanssa, Noronen johtaakin kassarien taistoa 2-1.

– Löysimme pari iskun paikkaa ja käytimme ne vahvasti hyväksemme. Hieno voitto! päävalmentaja maiskutteli.

LeKi pelasi puolustuksellisesti täydellisyyttä hipovaan pelin. Vahvaa maalivahtia auttoivat jo mainitut vahvat blokkipeli sekä maalinedustan luuttuaminen. Keskialue oli tiivis ja joukkue sitoutunut. TUTO ei ole vielä löytänyt lääkkeitä kotonaan Kisan muurin murtamiseen ja kotivoitto alkaa muodostua jo hiljalleen kovin tavoittein kevääseen lähteneelle Turun kakkosseuralle möröksi.

Päätöserän 3-0 osuman jälkeen, ja jo ennenkin, Kisa pystyi pitämään pelin ohjat vahvasti hallussaan ja viisi vastaan viisi -pelissä erä oli illan tasaisin. Noronen sai ottaa selvästi rauhallisemmin, kuin kahdessa aiemmassa erässä, Kähkösen ahkeroidessa.

TUTO tuli peliin vielä mukaan, kun ilman maalivahtia pelatessa kavennus onnistui. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Tuukka Pulliainen löysi Timo Pärssisen, joka ohjasi kiekon ilmasta ohi ”Nortin”. Toinenkin osuma oli lähellä, Toni Jalo osui tolppaan ja Olli-Pekka Heinimäki uhitteli toden teolla. Rauhala (1+1) kuitenkin löi lopullisen sinetin tyhjään maaliin Claireaux’n (1+1) vapautuksesta.

– Olimme fiksuja ja vahvoja. Nuoret pelasivat upeasti, etenkin pakkien esitykseen olen ylpeä. Hyökkääjillä oli tänään valtava työmäärä, he auttoivat puolustusta hienosti, tyytyväinen Juujärvi punnitsi.

LeKi osoitti jälleen, että tiukka puolustaminen voi riittää voittoihin. Vaikka TUTO vei laukakuset 67-36 ja hallitsi pelitapahtumia, ei pleijareissa lasketa kuin tehdyt maalit. Tehokas LeKi voi seuraavassa pelissä kotonaan jo ottaa pientä karkumatkaa. Se tosin tarkoittaisi vierasvoittojen lopettamista, joita on jo tässä sarjassa tullut kolme.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?