LeKi ottamassa niskalenkkiä nimivahvasta TuTosta

TuTo – LeKi 1 – 3, LeKi – TuTo 0 – 2, TuTo – LeKi 1 – 4, LeKi – TuTo 5 – 2
Pelien henget: Mestiksessä on muhimassa iso yllätyspommi. Lempäälän Kisan nuori ja menestysnälkäinen joukkue on iskemässä pudotuspelien avauskierroksella nimivahvan TuTon Turusta laulukuoroon. Neljän ottelun jälkeen tilanne on voitoissa 3 – 1, jatkoon pääsee neljällä voitolla. Seuraava, kenties jo ratkaiseva, koetus käydään tänään keskiviikkona Turussa.
Kisa on ollut ottelusarjassa himokkaampi, pienellä tuurilla sarja olisi voinut jo katketa, sillä ainoassa tappiopelissä perjantaina 13. maaliskuuta Kisalla oli useita tuhannen euron paikoja iskeä voittoon riittävät osumat. Silti lempääläisfanien vetoketjut kannattaa pitää kaulaan asti vedettyinä, ettei reteyden takki pääse aukeamaan. TuToa ei suinkaan vielä ole lyöty.
Juujärven jupinat: – Pudotuspelien aika on hieno hetki jokaiselle pelaajalle, nyt nautitaan tunnelmasta ja pitää olla valmiina kaikkeen mahdolliseen, tuumaili ulospäin viilipyttymäisen rauhallinen Juha Juujärvi, joka kiitti viimeisimmän kotipelin jälkeen joukkueensa mainiosti tasoaan nostaneitä joukkueen tehopelaajia, kuten Roope Rantaa ja Markus Jokista.
– Olemme olleet fiksuja, joukkueen työmäärä on ollut huima. Varsinkin pakkipuolen pulmien takia on taakkaa tullut muutamille puolustajille hurjasti. He ovat sen upeasti kantaneet, jatkui Juujärven kiitokset.
Pakkikalusto kolhuilla: Lempääläisten puolustuskaartia tosiaan on kolhittu. Ykköspakki Jimi Santala sai päähänsä tärskyn viimeisessä runkosarjan pelissä ja palasi täydellä tohinalla kaukaloon vasta pudotuspelien neljännessä kamnppailussa. Edellisperjantaina Nico Lehto putosi rosterista jalkaansa saadun kolhun takia. Ilves-laina Mikke Levo pelasi omassa seurassaan ja Petteri Frimanin kausi katkesi jo muutama viikko sitten loukkaantumsieen. Jäljelle jääneistä pakeista tason nostajia on ollut monia, etunenässään nuoret Atte Mäkinen ja Jimi Kuronen. Myös porukan raamikkan mies, Miro Hovinen, on ollut pleijarimaailmassa ihan eri tasolla kuin runkosarjan kaamoksessa.
Hyökkäyksen loistotrio jyrää: Ketjupelaajista maalipyssyn maineessa oleva Roope Ranta oli pleijereiden aluksi inan ruosteessa, muun muassa ainoassa tappiopelissä juuri Rannalla olivat Kisan parhaat paikat, mutta silloin ei osunut. Turussa 14. maaliskuuta pelatussa pelissä osui kerran ja Lempäälässä Ranta ratkaisi pelin tehoillaan 2 + 2. Antti Mäkilä on ollut kulmaväännöissä lähes voittamaton ja pistesaldo 1 + 3 on porukan toiseksi paras. Fiksu ja työteliäs nuori sentteri Aleksi Luhtalampi on kolmas huippuonnistuja, ison työmäärän ja kymmenien voitettujen aloitusten sinetiksi on nejässä pelissä summaantunut tehot 1 + 2.
Laakso sytyttää: Oman kappaleensa ansaitsee Kisan oma kasvatti Sami Laakso, joka kärsi runkosarjassa useammasta polvitärskystä, mutta sisukkaan kuntoutuksen ansioista pääsi peli- ja huippukuntoon kauden tärkeillä hetkillä. Laakso laittaa solunsa ja sielunsa aina sataprosenttisesti likoon. Hieno uurastus tuotti Turussa kauden ensimmäisen maalinkin.
Miten Norosellle kävi?: Yksi selitys, miksi Kisa johtaa TuToa voitoissa, löytyy maalien suulta. Molarien kamppailussa Kisan konkari Mika Noronen on ollut huomattavasti parempi kuin nuori virkaveljensä Kaapo Kähkönen, jota TuTo-luotsi Ismo Lehkonen Lempäälässä nöyryytti ottamalla miehen vaihtoon avauserän jälkeen. Noronenkin tuli viitisen minuuttia ennen pelin loppumista vaihtoon maanantain ottelusta, katsomossa kävikin huolenhuokaus: Ei kai Noroselle tullut mitään vammaa? Kysymykseen ei luonnollisestikaan vastausta saatu, pleijarivaiheessa ei pelaajien vammoista hiiskuta.
Mitä seuraavaksi?: Kisa matkaa siis tänään Kupittaalle aikomuksenaan pistää ottelusarja poikki. TuTon mielipiteet jakava valmentajapersoona Ismo Lehkonen vakuutti joukkueensa vastaavan tiukkaan tilanteeseen. – Tämä on sopivan karkea ja tyly haaste meille, kuittasi Lehkonen Hakkarissa joukkueensa 2 – 5-tappion jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?