Pyörätuolilahjoitus Vesilahden vanhainkodille

Vesilahdessa vuoden toiminut Lions Club Vesilahti/Kurjettaret teki merkittävän lahjoituksen 1-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Vuoden aikana hyväntekeväisyydellä hankittuja tuottoja käytettiin ulkoilukelpoisen pyörätuolin hankkimiseksi Vesilahden vanhainkodille.

Lion Anu Graichen (vas.) sylissään Hugo-poika, hoivatyön esimies Hanna Joenperä, perushoitaja Leena Inkeröinen, lionit Eila Häihälä ja Leena Kurki. Pyörätuolia testaa vastaava lääkäri Laura Pulkkinen

Lion Anu Graichen (vas.) sylissään Hugo-poika, hoivatyön esimies Hanna Joenperä, perushoitaja Leena Inkeröinen, lionit Eila Häihälä ja Leena Kurki. Pyörätuolia testaa vastaava lääkäri Laura Pulkkinen

Vesilahdessa vanhusten hoiva jakaantuu kolmeen eri yksikköön; 10-paikkaiset Anttilanhovi ja 10-paikkainen Kurjenpolvi sekä 18 henkilön hoivaosasto ovat tällä hetkellä täynnä, jopa muutaman ylimääräinen paikka on käytössä. Nykyiset pyörätuolit ovat jo käytetyssä kunnossa ja ulkoiluun soveltuvista tuoleista on pulaa. Niinpä uusi ja ajanmukainen tuoli otettiin ilolla ja tyytyväisyydellä vastaan.

LC Vesilahti/Kurjettaret on 25 naisen lionsklubi, joka on aloittanut toimintansa pirteästi. Toiminta-ajatuksena on auttaa ensisijaisesti lähialueen ihmisiä.

Pyörätuolin luovutustilaisuudessa klubin presidentti Leena Kurki korosti auttamisen ja talkootyön merkitystä; lions-aatteen ”monta tapaa tehdä hyvää”-mukaisesti. Jo aiemmin tänä vuonna klubi toimitti huopia, vanhusten ulkoiluttamiseen sopivia asuja ja jalkineita vanhainkodille.

– Muutamia leijoniamme käy myös ulkoiluttamassa asukkaita vapaaehtoisina, Kurki kertoo.

Kurjettaret muistavat tulevana keväänä myös koululaisia; viime keväiseen tapaan Vesilahden kouluille toimitetaan hymypatsaita ja stipendejä oppilaille jaettavaksi.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>