Roope Ranta johdatti Kisan kolmanteen kiinnitykseen välieräpaikasta

Kolme voittoa takana, yksi edessä. Lempäälän Kisa on voiton päässä Mestiksen välieristä, kun se kaatoi TUTOn suvereenin esityksen jälkeen 5-2 (2-0, 1-1, 2-1) kotihallissaan ja siirtyi puolivälierissä 3-1 johtoon. Illan ykköshahmoksi nousi Roope Ranta, joka takoi peräti tehot 2+2 ja parhaimmillaan piti Markus Jokisen (0+2) kanssa TUTO-puolustusta pilkkanaan. Kärkimiehet nousivat laajalti esille ja ratkaisivat voiton Kisalle, Jokisen ja Rannan lisäksi tehoilivat Sami Holappa (0+2), Aleksi Luhtalampi (1+1) sekä Jimi Santala (1+1).

– Kärkipelaajamme näyttivät, mitä on olla todellinen kärkipelaaja! Voitto oli koko joukkueen, mutta olivathan pistenikkarit isossa roolissa. Paljon ovat hinkanneet ja tässä oli tulos, kehui tyytyväinen Kisa-käskijä Juha Juujärvi.

LeKin kokoonpanon ainoa muutos oli Jonatan Tanuksen vaihtuminen Matias Simontaipaleeseen. Puolustuksessa Nico Lehto oli edelleen poissa, Miro Hovinen ei saanut lauantaisesta ulosajostaan pelikieltoa ja oli jälleen totutun vahva. Jimi Santala pelasi tänään alusta loppuun pelaavassa kokoonpanossa kellottaen heti kovat minuutit, 26. Paluu oli iso asia Kisan ylivoimalle, joka toimi kuin rasvattu.

Lähes 400-päinen yleisö sai nauttia Kisan playoff-kevään parhaasta erästä, kun ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen tulostaululle oli lyöty voiton alkutahdit 2-0. Kisa oli ottelun alun halukkaampi, luisteluvoimasempi sekä hallitsi kiekkoa.

– Olimme todella valmiita jo heti alusta asti. Pystyimme pitämään pelimme nopeana ja selkeänä, näki Juujärvi vahvan ensimmäisen erän syyt.

Avausmaali oli makea, sillä sen tekijänä oli juuri Santala, joka palasi tehokkaasti aivotärähdyksensä jälkeen. Viivaveto upposi kovan maskin ansiosta suoraan Kaapo Kähkösen selän taakse.

Kisa sai vahvalla karvauspelillä katkoja sekä käänsi peliä nopeasti keskialueella. TUTOn vaarallisin pelaaja oli Toni Jalo, joka sai luotua täpärimät tilanteen Mika Norosen maalille, kuitenkin tuloksettomasti.

2-0 oli todellinen pukukoppimaali ja osoitus Kisan ylivoimapelin toimivuudesta. Vain 23 sekuntia ennen erätaukosummeria Luhtalampi sai päättää pitkän pyörityksen hienoon osumaan. Se riitti Kähköselle ja TUTO-luotsi Ismo Lehkoselle, sillä toiseen erään hän vaihtoi maalille Kimmo Meriläisen sekä rukkasi ketjuja ankaralla kädellä.

– Jotain meidän oli tehtävä. On rankkaa, kun jatkuvasti heilahtaa omissa. Lopulta vaihdokset toimivat ihan hyvin, Lehkonen tuumi muutosta.

Toisessa erässä pelin kulku muuttui totaalisesti ja Kisa oli täysin ottavana osapuolena. Kova turkulaispaine aiheutti kaksi peräkkäistä LeKi-jäähyä, joista jälkimmäisen aikana helähti kavennus. Mikko Lehtosen veto siniviivalta upposi lähes identtisesti Santalan osuman tavoin.

Kavennuksenkin jälkeen TUTO-mylläkkä jatkui ja Meriläinen joutui seisomaan kylmänä toisessa päässä kaukaloa. Noronen kuitenkin piti Kisan johdossa. Juujärvi reagoi aikalisällä pelin puolessa välissä, ja se tasoittikin hieman pelin kulkua.

– Täytyy antaa TUTOlle respektiä toisen erän tasonnostostaan, vaikka erä oli meiltä heikko. Pystyimme taistelemaan vaikean jakson ja saimme tärkeän kolmannen osuman, Juujärvi kuvaili vaikeita hetkiä.

Kakkoserässä LeKi käytti tekotilanteensa lähes maksimaalisesti, kun ainoasta pyörityksestä kiekko saatiin Meriläisen selän taaksen. Anssi Virkin jäähy aikana Rannan ja Jokisen syötöistä Antti Mäkilä pyöräytti kiekon maalin kulmalta veskarin patjojen välistä verkon perukoille.

Illan hienoin yksilösuoritus oli Jokisen esityö Rannan illan ensimmäiseen, kun Kisa siirtyi 4-1 johtoon kolmannen erän ensi minuuteilla. Jokinen otti hyökkäyssiniviivalla vastaan kovan taklauksen, mutta pystyi samalla siirtämään kiekon Rannalle. Ranta puolestaan limutti Meriläisen ulapalle viimeistellen varmasti.

TUTO nousi vielä kerran taistelemaan voitosta. Irtokiekko pomppasi suoraan maalille nousseen puolustaja Kristian Tuohilammen lapaan, joka sai löydä pyörivän kuminpalan ohi Norosen, joka ei millään ehtinyt reagoimaan tilanteeseen.

Maalin jälkeen TUTO haki uudella innolla lisäosumia, mutta Kisa ei antanut hallintaa suosiolla vierailijoille. Noronen otti tärkeän pelastuksen syöksymällä Jalon laukausen tielle. Tomi Iso-Mustajärvellä ja Jokisella oli paikat lyödä pelille lopullinen niitti, mutta siinä onnistui vasta Ranta 53. minuutilla. Miehen tuuletuksesta näkyi todellinen riemu. Kisa oli jälleen karannut, tällä kertaa lopullisesti.

5-2 osuman jälkeen LeKi vaihtoi maalivahtia, kun Dominik Hrachovina tuli Norosen tilalle tuloksen näyttäessä selvältä.

– Playoffeissa täytyy olla valmis kaikkeen, kommentoi Juujärvi maalivahdin vaihtoa.

Nuori tsekkivahti pelasi ensimmäisessä miesten playoff-pelissään vahvasti tehden TUTOn loput paikat tyhjiksi. TUTO pelasi lopun kolme minuuttia ilman maalivahtia ja hetken jopa kuudella neljää vastaan. Hrachovina pääsi näyttämään teräviä refleksejään näyttävillä jalkatorjunnoilla ja hoisi Norosen aloittaman urakan tyylillä loppuun.

Voiton ansiosta Kisa rikkoi ottelusarjassa vallinneen viersavoittokierteen. TUTOlla on kova paikka lähteä seuraavaan otteluun, sillä välieräpaikka on katkolla Kisalle ja turkulaisilla on kaksi kotitappiota jo alla. LeKillä on samalla sauma edetä seurahistorian aikana toista kertaa neljän parhaan joukkoon, ensimmäinen kerta oli 2010 Sami Hirvosen johdolla.

– Seuraava peli tulee olemaan meille vaikea rasti. Haaste on karkea ja tyly, mutta uskon sen sopivan meille, Lehkonen ennakoi keskiviikon vääntöä.

– Kaikki tähän asti saavuttamamme on ollut jo huikaisevaa, saamme hienoja kokemuksia edeten päivä kerrallaan. Antaa äijien nauttia! Juujärvi pohjusti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?