Hopeasompahiihdot kisalaisittain mainiosti

Paksulti puhdasta lunta ja hyvä hankikanto – siitäkin pääsivät LeKi:n juniorihiihtäjät nauttimaan Oulun Virpiniemessä juniorihiihdon suurkatselmus Hopeasommassa, johon osallistui 800 kilpailijaa.

Kisalaisia osallistui luultavasti enemmän kuin koskaan, 12. Saman verran oli huoltoväkeä.

Parhaiten onnistui 14-vuotiaissa Hilla Niemelä ollen 10. Osallistujia kolmen kilometrin pyrähdyksessä oli 103. Kilpailun tasaisuutta kuvaa se, että ykkösestä Niemelään päin sijoitus vaihtui keskimäärin joka kolmas sekunti. Joissain sarjoissa oli vieläkin tasaisempaa.

Vanhemmissa Jaakko Hyrkäs ja Eetu Tolvanen hiihtivät myös hyvin. Hyrkäs oli 16-vuotiaiden kahdeksalla kilometrillä 51. ja Tolvanen 15-vuotiaiden vitosella 69. Poikien sarjoissa oli lähes sata osallistujaa.

14-vuotiaiden 3×3 kilometrin viestissä LeKi:n kolmikko Hilla Niemelä, Pinja Kianta ja Inka Joensivu oli 17. Joukkueita starttasi 54.

Samanikäisten poikien joukkueita LeKi:lla oli kaksi.  Kolmikko Leevi Lipponen, Samuel Suoniemi ja Leevi Lampén oli 31. Toinen kolmikko Samuli Jalonen, Juha Närhi ja Atte Urvanta oli 44. Viestihiihtäjät kuten myös Elli Kuoppala 13-vuotiaissa hakivat suurkilpailutuntumaa myös henkilökohtaisissa sarjoissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?