Kunta remontoinut veneidenlaskupaikat

Nokkatien veneidenskapåaikka aluksen voi jatkossa laskea vesille kummaltakin puolelta laituria. Kuva: Erkki Koivisto

Nokkatien veneidenlaskupaikalla aluksen voi jatkossa laskea vesille kummaltakin puolelta laituria. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunta on remontoinut molemmat veneidenlaskupaikkansa Nokkatiellä ja Hääkivellä talven mittaan uuteen uskoon.

Kaikkien kuntalaisten yleiseen käyttöön tarkoitettuja veneiden vesillelaskupaikkoja on avarrutettu trailereilla aiempaa paremmin ajettaviksi. Myös veteen laskevat rampit on uusittu veneiden turvallista vesille laskua varten.

Nokkatien vesillelaskupaikka sijaitsee omakotialueella Lempäälän uimalan eli ns. Lastenkodin uimarannan takana. Siellä on uusittu venelaituri. Sen oikealla puolella sijainnut vanha betoniramppi on korvattu kokonaan uudella pohjakarhennetulla, yhtämittaisella ja leveällä rampilla.

Laiturin vasemmalle puolelle on rakennettu murskepintainen leveä luiska niin ikään veneiden vesille laskua varten. Alue on niin leveä, että kalastajien suosimalla paikalla voi laskea tai nostaa kahta venettä yhtä aikaa.

Lempäälän kunnan veneenlaskupaikat sijaitsevat Nokkatiellä Kirkkojärven rannalla sekä Hääkivellä Turuntien kupeessa. Lempäälän pursiseura hallitsee veneenlaskupaikka Valkeakoskentien varressa.

Lempäälän kunnan veneenlaskupaikat sijaitsevat Nokkatiellä Kirkkojärven rannalla sekä Hääkivellä Turuntien kupeessa. Lempäälän pursiseura hallitsee veneenlaskupaikka Valkeakoskentien varressa.

Nokkatien veneidenlaskupaikan paikoitusalueelle on ajettu runsaasti mursketta ja poistettu reunapuustoa. Jää on rannassa vielä paksua, jopa niin, että nuorison jäälle uudesta rampin penkasta heittämät isot kivenlohkareet eivät ole läpäisseet sitä, vaan jääneet pinnalle.

– Lähellä sijaitsevan yleisen uimarannan paikoitusalueen saarekkeesta on poistettu vanhat puut. Tarkoituksena on istuttaa sinne uudet tilalle, sanoo kunnossapitopäällikkö Antti Jokela Lempäälän kunnasta.

Myös Hääkivellä lähellä uomaa sijaitseva pienempi veneidenlaskupaikka on entrattu hyvissä ajoin ennen purjehduskauden alkua. Siellä olivat veteen johtavat vanhat betonilaatat menneet aikojen saatossa poikki. Kääntöpaikkaa on avarrettu paremmin trailereilla käännyttäväksi.

Kommentit (2)

  1. Tomi Tanni

    Hieno juttu, että kunta on remontoinut luiskat ja kääntöpaikat. Varsinkin Nokkatielle toinen ramppi on tervetullut. Välillä on ollut aika ruuhkaista. Vielä kun saisi näkyville”VALMISTELETHAN VENEESI LUISKAN VIERESSÄ”-kyltin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?