Laineet löivät LeKin laivan nurin

Lempäälän Kisa ei pystynyt vielä varmistamaan Mestiksen välieräpaikkaa, kun TUTO vei Turussa joukkueiden välisen viidennen puolivälieräottelun 5-3 (3-0, 1-1, 1-2). Sarja on tilanteessa 3-2 Kisalle, kun seuraava ottelu pelataan perjantaina Lempäälässä.

Otsikko sopi otteluun niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisesti. TUTOn tehomiehet olivat Jere ja Mikko Laine, jotka iskivät maalit mieheen ja Jere alusti yhden. LeKi oli ennen peliä käynyt läpi muutamia muutoksia, myös tämän tapaiset laineet olivat osasyynä tappiolle, vaikka Turun saaristossa laineet eivät riehuneetkaan kauniissa kevätillassa.

– Yleisö sai tänään viihdettä koko rahan edestä. Pudotuspelimatsi, jossa tehdään kahdeksan maalia ja vielä kotijoukkue vei voiton, nosti esille ottelun viihdyttävyyden Kisa-käskijä Juha Juujärvi, vaikka noin 20 LeKi-fania joutuivatkin pettymään.

Kokoonpanon suurin muutos oli Mika Norosen pois jäänti. Maalilla taisteli Dominik Hrachovina, jolla oli alla melko pitkä pelitauko miesten peleistä sekä ensimmäinen aikuisten playoff-ottelu aloittavana vahtina. Tulikasteensa hän sai viimeksi Lempäälässä lopun viiden minuutin kuluessa ja selviytyi hyvin. Koko 60-minuuttista nuori mies ei Turun paineessa tällä kertaa kestänyt.

Tomi Tuomisto debytoi Kisa-paidassa kolmosketjun laidalla ja Jonatan Tanus palasi kokoonpanoon. Otto Rauhala ja Jesse Huhtala tekivät heille tilaa. Tuomisto esitti heti pelimiehen elkeitä tehoillen 1+1 ja ollen vaarallinen hyökkäyspäässä. Puolustuksessa Nico Lehto palasi tärskynsä jälkeen.

– Tuomisto oli tänään todella vahva. Hän sanoi, että luistin ei juuri liikkunut, mutta kyllä hänen kätensä ja päänsä toimivat loistavasti, kehui Juujärvi sentteriään.

Ottelun avauserä oli turkulaisvärinen, sillä kotijoukkue löysi koko ottelusarjan poissa loistaneen tehokkuutensa ja ohitti Hrachovinan peräti kolmesti. Ennen 1-0 osumaa Valtteri Järviluomalla oli loistava paikka viedä Kisa johtoon, mutta pian sen jälkeen Jere Laine ohitti Hrachovinan helpohkolla laukauksella.

– Emme tänään pystyneen blokkaamaan laukauksia lähellekään yhtä paljon kuin viime kotipelissä, toi Juujärvi esiin huomionsa, joka ei ainakaan helpottanut Hrachovinan iltapuhdetta.

Avauserä tarjosi useita maalipaikkoja molemmille joukkueille ja viihdyttävän illan alkutahdit. Kisa sai jälleen luotua hyvää painetta TUTO-pakkeihin, joilta irtosi muutamia maukkaita kiekonmenetyksiä. Kaapo Kähkönen kuitenkin petrasi maanantaista ja muurasi maalinsa.

TUTO siirtyi 2-0 johtoon hieman onnekkaasti siirretyn rangaistuksen aikana. LeKi-pelaaja pääsi Olli-Pekka Heinimäen laukauksen tielle, mutta irtokiekko tuli Tuukka Pulliaisen lapaan, joka siirsi lätkän maaliin. 3-0 syntyi ylivoimalla erän lopulla Mikko Laineen toimesta. Kisalla oli kova vuori kiivettävänä loppu pelissä.

– Tänään emme pystyneet riittävän laadukkaaseen 60-minuutin esitykseen, mitä TUTOn voittaminen olisi tarvinnut, Juujärvi manasi.

Toiseen erään Kisa oli löytänyt pukukopista uusia lääkkeitä ja aloitti valtavan kirin. Hyvä alkuerän paine tuotti jatkuvaa painetta TUTO-päätyyn ja huipentui Miro Hovisen todelliseen tahtomaaliin. Puolustaja punnersi TUTO-maalin takaa väkisin maalille ja survoi kavennuksen voimalla.

LeKi jatkoi vahvalla hyökkäysalueen paineella ja pääsi ylivoimalle Timo Pärssisen jäähyn aikana. Pakkopeli ei kuitenkaan tuonut tulosta. Ottelun kulminaatio tapahtui hieman sen jälkeen, kun Kisan vahvan jakson keskellä Mikko Lehtosen viivaveto viuhahti liian helposti Kisa-maaliin. TUTOn karkumatka kasvoi jälleen kolmeen osumaan.

Erien alut olivat Kisalta vahvoja, myös kolmannessa. Antti Mäkilä passasi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Tuomistolle tyhjän maalin ja hänen tarvitsi vain taivuttaa lapansa kiekon tielle, näin LeKi oli jälleen pelissä mukana.

Tällä kertaa Kisan ylivoima ei ollut syönnillään, vaan mahdollisuus kavennukseen Otto-Eemeli Linken jäähyn aikana hukattiin. Koko ottelun onnetar oli turkualaisten puolella, pienillä kimmokkeilla kiekko olisi kerran jos toisenkin voinut päätyä TUTO-maalin. Jos ja jos…

Ottelu ratkesi lopullisesti Pärssisen tyhjiin tekemään 5-2 osumaan, ja näin Kisan viimeinenkin kirin mahdollisuus oli revitty juurineen irti. Ilman maalivahtia pelatessa Kisaa vaivasi laukausten puute ja tai niiden heikko laatu.

Jonatan Tanus kaunisteli kosmeettisesti loppulukemat 5-3 ilman maalivahtia ylivoimalla, mutta se ei enää ottelun voittajaa muuttanut. TUTO sai viimein kotimörkönsä taltutettua eikä Kisa pystynyt kolmanteen sensaatiomaiseen vierasvoittoon.

Kisa ei taaskaan ollut selkestti heikompi osapuoli, kuten ei viimeksikään hävityssä kamppailussa. Huomioitavaa oli, että ensi kertaa TUTOn veskarilla oli enemmän torjuntoja. Ilahduttavaa oli Tomi Tuomiston esitys sekä puolustuskaluston tervehtyminen. Maalivahtikysymys tulee olemaan Lempäälän kamppailussa – jälleen – isossa asemassa.

– Meillä oli paljon hyviä asioita ja saimme arvokasta kokemusta jatkoa ajatellen, tiivisti Juujärvi illan annin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?