LeKi lomille – TUTO välieriin

Kaiken taistelun ja puurtamisen jälkeen Lempäälän Kisan kohtalo oli katkera: putoaminen seitsemännessä puolivälierässä Turun TUTOlle, joka voitti maagisen Game Sevenin 3-1 (1-0, 0-1, 2-0). Turkulaiset jatkavat välieriin Kouvolan KooKoota vastaan, Kisalla alkaa kesäloma kahdeksan jääkiekon täyteisen kuukauden jälkeen.

– Mies se on hävinnytkin mies, TUTOlle onnea jatkopeleihin. Oli hieno tapahtuma kaikin puolin, kiitteli tyyni ja tappion kitkerimmän kalkin niellyt Juha Juujärvi yli 2000-päistä turkulaisyleisöä.

– Tämä oli hyvä ja kova sarja, olisi voinut kääntyä myös LeKille. Heille iso respekti, heidän pelinsä muutti meidänkin peliämme ja se kertoo paljon. Sattumalla oli iso osa, kehui lempääläisiä TUTOn piiska Ismo Lehkonen.

Jaossa oli sankaruutta ja tavallista suurempia supersankarin viittoja. Jääkiekkomaailman tiukimmassa paikassa, Game Sevenissä, testattiin todella, kuka on äijä ja kenen kuuppa kestää painetta. Ratkaiseva ottelu oli äärimmäisen pitkään tasainen ja koko sarja huipentui kolmanteen erään, johon lähdettiin tilanteessa 1-1. Lopulta ratkaisu tapahtui karvaasti, kun turkulaiset iskivät voittomaalin alivoimalla ja osuivat vielä kertaallen tyhjään maaliin.

Alunperin Kisan maalille oli merkitty Dominik Hrachovina, mutta kokoonpano muuttui päivän edetessä. Turussa maalille luisteli pelikuntoon itsensä parsinut Mika Noronen. Se oli iso asia joukkueelle ja Noronen oli jälleen mies paikallaan ja antoi mahdollisuuden voittoon. Matias Simontaival teki tilaa Jesse Huhtalalle ja Valtteri Järviluoma putosi 13. hyökkääjäksi. Puolustuspäässä Miro Hovinen kärsi alaraajavammasta.

Ottelun tärkeys ja kovat panokset tekivät Kisan alusta hermostuneen. Ensimmäiseen vitoseen Kisa-pelaajat ottivat kaksi turhaa jäähyä ja TUTO sai nopean 1-0 johto-osuman. Iikka Kangasniemen kääntö ohjautui Atte Mäkisen luistimesta maaliin ja Noronen oli voimaton onnenkantamoisen edessä.

– Pelisuunnitelmamme toimi tänään hyvin, vaikka alun jäähyt veivätkin sitä väärään suuntaan, Juujärvi kommentoi alun tapahtumia.

TUTOn vahvan alun jälkeen Kisa pääsi vaihto vaihdolta paremmin peliin mukaan ja Roope Rannalla oli kaksi maukasta paikkaa tasoittaa. TUTO puolusti omaa maaliaan vahvasti ja pakotti Kisan pyörimään kulmissa. LeKin päädyssä kokeneet ketut Tuukka Pulliaisen johdolla ottivat roolia ratkaisuhetkillä ja pelasivat sarjan parhaan pelinsä.

Tuurimaalit tasoittuivat toisen erän alussa, kun TUTO-maalilla Kaapo Kähkönen haparoi ratkasevasti Nico Lehdon kaukolaukauksessa. Maalivahti hukkasi irtokiekon ja Antti Mäkilä kävi siirtämässä karkin maaliin Kähkösen vierestä. Elintärkeä tasoitus toi Kisan mukaan peliin ja nosti paineita turkulaispäädyssä.

Kisa jatkoi vahvasti tasoituksen jälkeen ja Kähkönen jatkoi haparointiaan. Hän kuitenkin petrasi ja oli loppupelin ohittamaton. Kisa hallitsi erää ja sai maalipaikkoja paremmin kuin avauserässä.

Norosen vamma näkyi jäässä liikkumisen ajoittaisena vaikeutena, mutta kokenut vahti pärjäsi asian kanssa eikä antanut sen vaikuttaa kokonaisuuteen. Erän edetessä ”Nortin” maalia hätyyteltiin pahemmin ja loppuerän aikana toinen turkulaisosuma oli lähellä. Vahva blokkipeli ja puolustajien vahvuus kuitenkin pitivät eron maalissa.

Päätöserään lähdettiin tasatilanteessa ja molemmat välttivät antamasta toiselle mahdollisuutta maalin tekoon. Virhemahdollisuudet minimoitiin ja fyysisyys loisti poissaolollaan, mahdollisesti jäähyjen pelossa. Myös väsymys alkoi varmasti painamaan jaloissa, olihan kyseessä jo seitsemäs kamppailu 11 päivään.

LeKi tappoi pelissä kaksi alivoimaa, ennen kuin oli mäyräpaitojen vuoro päästä kokeilemaan ylivoimalla. Kisa pääsi pelaamaan jopa 38 sekuntia viidellä kolmea vastaan, jossa lopulta piili koko sarjan ratkaisu: Markus Jokinen pääsi todelliseen avopaikkaan TUTO-kolmion keskelle, mutta Kähkönen otti torjunnan, joka vei turkulaiset välieriin. Pian auenneesta vastahyökkäyksestä Pulliainen löysi toisesta aallosta jäähyboksista mukaan rynnänneen nelosketjun raatajan Oskari Lehtisen, joka tälläsi poikkisyötöstä kiekon Norosen jalkovälistä verkkoon.

– Uskoimme, että saamme huippupaikkoja ja tasoitusmahdollisuuden ja se tuli Jokiselle. Kähkönen otti todellisen game saverin ja vastahyökkäyksestä vastustaja rokotti, Juujärvi harmitteli.

Osuma oli harvinaisen karu tapa joutua tappiolle niin tärkeässä tilanteessa. Kisalle oli auennut oma mahdollisuus, mutta sitten vastustaja saa käsittämättömän kolme vastaan yksi hyökkäyksen alivoimalla ja venyttää verkot kireälle.

LeKi aloitti samalla sekunnilla raivopäisen kirin. Ylivoimaa oli vielä jäljellä, muun muassa Mäkisellä oli huippupaikka, mutta Kähkönen otti muutamia unelmapelastuksia. Ratkaisu tuli tyhjään LeKi-maaliin kaksi ja puoli minuuttia ennen kesälomasummeria, kun Otto-Eemeli Linken purku osui maaliin.

LeKin viimeinen todelline tekopaikka oli Sami Holapan rynniminen maalille, mutta ratkaisu oli jo tapahtunut. Kisa lähti upean tastelun ja äärimäisen tiukan ottelusarjan jälkeen viettämään lomaa. Lopulta sarjan voittajan ja hävinneen ero oli minimaalinen, yksi hieman onnekas osuma. Kisa kaatui saappaat tiukasti jalassa eikä se päästänyt TUTOa helpolla, ei todellakaan. Tällä kertaa vain pienet marginaalit kallistuivat etelämmäksi.

Kokonaisuudessa LeKin Mestis-kausi 2014-15 oli todella positiivissävytteinen. Paluu pudotuspeleihin oli selvä tavoite jo ennen kauden alkua, ja se saavutettiin. Etenkin joulun jälkeen Kisa oli yksi sarjan parhaimmistoa, minkä se osoitti pudotuspeleissä ahdistaen ennakkosuosikin TUTOn jo 3-1 tilanteeseen. Joukkue oli täynnä nuoria tulevaisuuden liigamiehiä, joiden kehittämisessä Juujärvi taustajoukkoineen teki upeaa työtä. Lopulta aika ei ollut vielä kypsä suurelle yllätykselle ja kevät loppui hieman liian aikaisin. Kisa kuitenkin jätti tämän kauden Mestis-kaukalot kaikkensa anteena – siitä voi olla ylpeä.

Lempäälän-Vesilahden Sanomien Mestis-tiimi kiittää kaudesta 2014-15 Kisan joukkuetta sekä lukijoita. On ollut hienoa olla mukana seuraamassa ja jakamassa lempääläistä huippulätkää!

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?