Kisan kesäloma alkoi dramaattisella ratkaisulla

Kuva: Jani Huurne Kisan kesäloma alkoi Turussa lauantaina 21. maalikuuta, kun se hävisi "game sevenin" TuTolle. Otteluvoitont turkulaisille 4 - 3, mutta lempääläisilläkin voitonsaumat olivat olemassa. Kuvassa kaksi Kisan onnitujaa puolustaja Nico Lehto (vasemmalla) ja hyökkääjä Markus Jokinen.

Kuva: Jani Huurne
Kisan kesäloma alkoi Turussa lauantaina 21. maalikuuta, kun se hävisi ”game sevenin” TuTolle. Otteluvoitont turkulaisille 4 – 3, mutta lempääläisilläkin voitonsaumat olivat olemassa. Kuvassa kaksi Kisan onnitujaa puolustaja Nico Lehto (vasemmalla) ja hyökkääjä Markus Jokinen.

TuTo – Kisa 5 – 3, Kisa – TuTo 2 – 4, TuTo – Kisa 3 – 1
Pelien henget: Kisa pääsi otteluvoitoin 3 – 1 jahtaamaan ratkaisevaa neljättä voittoa ja paikkaa Mestiksen välieriin. Kaksi seikkaa nousi kuitenkin lempääläisten etenemisesteiksi. Ensinnäkin maalivahti Mika Norosen neljännessä pelissä kokema lievä nivusvamma piti miehen kaksi ratkasevaa peliä sivussa. Paikkaajaksi tullut nuori Dominik Hrachovina ei kyennyt Norosen saappaita täysin täyttämään, eikä ”Nortin” paluu seitsemänteen peliin enää kääntänyt TuTo-junaa. Toinen merkittävä seikka oli TuTo-piiska Ismo Lehkosen tekemä täyskäännös joukkueensa taktiikassa. TuTo alkoi pelata täydellistä sumppupuolustusta, jonka keskeltä Kisa ei kerta kaikkiaan tilaa ja maalintekopaikkoja kyennyt luomaan.
Turussa suurta draamaa: ”Game seven” ratkesi lempäääläisittäin nolon kiukuttavasti. Kisa pääsi kolmannessa erässä tilanteessa 1 – 1 kahden miehen ylivoimalle, jota se ei pystynyt hyödyntämään. Kun TuTo sai neljännen pelaajan jäälle, syntyi alivoimalla pelin ratkaisu. Vanha kiekkohokema ”jos et itse tee, kaveri kyllä tekee” muuttui karuksi todellisuudeksi.
Mainio kausi: Kun vertaa Kisan tätä kautta vaikkapa vuodentakaiseen, on muutos ollut sekä pelillisesti että joukkueen ilmeen näkökulmasta iso. Viime vuosi päättyi monensorttisiin mahalaskuihin, joukkue jäi sarjajumboksi ja peli oli erittäin sekavaa koko kauden ajan. Tänä vuonna Kisan pelillinen käyrä kehittyi kuukausi kuukaudelta ja jopa viikko viikolta. Vuonna 2015 Kisa oli kiistatta yksi koko Mestiksen parhaista joukkueista.
Juujärven jupinat: – Meillä oli Turussa huippupaikka ylivoimalla, joka ei mennyt maaliin ja kaveri rokotti heti vastaiskusta. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen kauteen. Nuoret pelaajat ottivat isoja kehitysaskeleita ja koko joukkueen toiminta hankalan syksyn jälkeen parani huimasti, tuumi kesäloman alkamisen varsin tyynesti ottanut Juujärvi.
Juujärven jatko Lempäälässä on auki, kuten pelaajistonkin. Miehen omien ajatusten mukaisesti hän ja perheensä haluavat jatkaa olemista Tampereen seudulta ja kevät näyttää, mikä on se lokero, josta kunnianhimoinen valmentaja itsensä löytää.
– LeKin valmentaminen ei ole poissuljettu juttu lainkaan, Juujärvi tuumasi.
Paljon valopilkkuja: Kisan pelaajisto on täynnä kehityskelpoisia, eteenpäin meneviä pelaajia. Liiga ja muut rahakkaammat sarjat nappaavat varmuudella nyky-Kisasta muutamia pelaajia. Erenkin pakki Jimi Santalalla ja hyökkääjillä Roope Ranta sekä Antti Mäkilä on ottajia ympäri maata ja jopa Eurooppaa. Liigarinkiin saa kutsun varmasti useampi, kuten esimerkiksi Jonatan Tanus, Tomi Tuomisto ja Jimi Kuronen. Silti jää jäljellä paljon sellaisia pelaajia, jotka nähtäneen varmuudella ensi kaudellakin Lempäälässä, kuten Sami Laakso, Aleksi Luhtalampi, Toni Niemi, Tomi Iso-Mustajärvi, Matias Simontaival, Olli Henriksson ja kumppanit. Pelaajatarjonta Tampereen seudulla on suurta, siitä massasta Kisakin omansa poimii.
Mitä seuraavaksi?: Kovin pitkiä aikoja ei Kisan seurajohto voi haukotella kauden päättymistä, vaan tärkein asia on selvittää ensi kauden päävalmentajuus ja muut valmennustiimin jäsenet. Jotta viime kauden hiukan kaoottiselta syksyltä säästyttäisiin, on joukkueen pelaajarunkokin oltava selvillä vappuun mennessä.
Ensi kaudeksi Mestis jälleen uudistuu, kun KooKoo lähtee Liigaan ja tilalle Suomi-sarjasta nostetaan kolme uutta seuraa, jotta Mestis palautuu 12 joukkueen sarjaksi. Satavarmaa tietoa uusista Mestis-tiimeistä ei ole, mutta valistunut veikkaus on, että sellaiset paikkakunnat kuin Forssa, Kokkola, Rovaniemi, Joensuu ja Seinäjoki ovat vahvoilla uusiksi Mestis-kaupungeiksi. Iso yllätys on, jos kolme uutta Mestis-tiimiä ei ole edellä mainituista.
Kisan talous elää kroonisesti tiukkoja aikoja. Plusmerkkistä tulosta on vaikea jääkiekkobisneksessä saada, mutta eivät euro-näkymät täysin lohduttomatkaan ole. LeKi Hockey Oy:llä on osakeanti, jonka avulla toivotaan yhtiön saatavan entistä vakaammalle pohjalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?