Hopeasompahiihdot menivät kisalaisittain kympin arvoisesti

Paksulti puhdasta lunta ja hyvä hankikanto – siitäkin pääsivät LeKin juniorihiihtäjät nauttimaan Oulun Virpiniemessä 14.–15. maaliskuuta. Kyseessä oli juniorihiihdon suurkatselmus Hopeasompa, johon osallistui 800 kilpailijaa.

Kisalaisia osallistui luultavasti enemmän kuin koskaan, 12. Saman verran oli huoltoväkeä.

Parhaiten onnistui 14-vuotiaissa Hilla Niemelä ollen 10. Osallistujia tässä 3 kilometrin pyrähdyksessä oli 103. Kilpailun tasaisuutta kuvaa hyvin se, että ykkösestä Hillaan päin sijoitus vaihtui keskimäärin joka 3. sekuntti. Joissain sarjoissa oli vieläkin tasaisempaa.

Vanhemmista kavereista Jaakko Hyrkäs ja Eetu Tolvanen hiihtivät hyvin joskin sijoitukset jäivät alle Hillan tason. Jaakko oli 16 -vuotiaiden 8 kilometrillä 51. ja Eetu 15 -vuotiaiden vitosella 69. Poikien sarjoissa oli likemmä sata osallistujaa.

14 -vuotiaiden 3×3 kilometrin viestissä Hilla Niemelä, Pinja Kianta ja Inka Joensivu oli hienosti 17. Joukkueita starttasi 54. Samanikäisten poikien joukkueita oli kaksikin. Leevi Lipponen, Samuel Suoniemi ja Leevi Lampén oli 31., Samuli Jalonen, Juha Närhi ja Atte Urvanta 44. Viestihiihtäjät kuten myös Elli Kuoppala 13 -vuotiaissa hakivat suurkilpailutuntumaa myös henkilökohtaisissa.

– Isojen kisojen tuntumaa kertyi myös siten, että viesteissä kaikki kisalaisetkinjoutuivat myös sumppuihin. Välinerikoilta säästyimme. Radat olivat Hakkarin luokkaa, siis melko helpot kilpajunnuille, raportoi joukkueen johtaja Ville Niemelä.

– Joka iikka hiihti mahtavasti. Oli hienoa olla hienon joukkueen johtaja. Sekin lämmitti, että aika moni huoltaja maan eri puolilta kyseli Kisan hiihdosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?