Kun kuu peitti auringon

Auringonpimennys näkyi mainiosti myös Pirkanmaalla. Kuva: Markku Ruonala

Auringonpimennys näkyi mainiosti myös Pirkanmaalla. Kuva: Markku Ruonala

Perjantaina 20. maaliskuuta ollut osittainen auringonpimennys näkyi hyvien kelien ansiosta myös Pirkanmaalla. Akaalainen, Lempäälässäkin aktiivisesti kuvaava tähtiharrastaja Markku Ruonala otti kuvan pimennyksen maksimin aikoihin kello 13.07 , jolloin auringosta oli peittyneenä lähes 90 prosenttia.

Ruonala kertoo, että kuva on otettu 600-millisellä kameraoptiikalla ja linssin edessä käytetty asianmukaista aurinkosuodatinta.

 

Markku Ruonala muistuttaa, että seuraava osittainen auringonpimennys Suomessa on 11.8.2018, ennen sitä saadaan ihailla myös täydellistä kuunpimennystä, sellainen näkyy 28. syyskuuta 2015. Molemmat pimennykset näkyvät Pirkanmaallakin mainiosti.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?