Harhatuli pitää yllä rockahtavaa meininkiä. Viime vuoden lopulla ilmestynyt levy on ensimmäinen oma.

Harhatuli luottaa rockin tulivoimaan

Kuva: FoTom

Harhatuli-yhtyeen skaala on tanakasta rockista iskelmärockiin. Kuva: FoTom

Harhatuli-yhtyeen debyyttialbumi Mä huudan ilmestyi viime vuoden lopulla. Reteen rosoista rytmimusiikkia ja pehmeitä särösoundeja lataava Harhatuli tarjoaa musiikkia laidasta laitaan.

– Albumimme julkaisun jälkeen ympärillä on ollut hyvä pöhinä, ja musiikkiamme on soitettu ainakin Radio Rockilla, Ylellä ja Radio Musassa, solisti Tero Hildén kertoo.

– Se tavoite saavutettiin, mitä haettiinkin. Onhan se kiva saada kappaleita kuuluviin, kun levyn eteen tehtiin töitä, kitaristi Sami Ruostila toteaa.

Bändin jäsenistä Sami Ruostila asuu Lempäälässä, rumpaliveli Henri Ruostila Vesilahdella ja muut bändit jäsenet, Tero Hildén, Kimmo Tuomisto ja Jari Saura, muualla Pirkanmaalla.

Jyväskyläläisen Secret Entertainment -levy-yhtiön alainen bändi treenaa ja äänittää Vesilahdella Henri Ruostilan kotistudiolla.

 

Oppivuodet cover-bändeissä

Harhatuli-yhtye on ollut kasassa nelisen vuotta. Sitä ennen miehet musisoivat eri kokoonpanoissa, pääasiassa cover-biisejä esittäen.

– Neljä meistä soitti aiemmin samassa bändissä. Sattuma johdatti niin, että tämä bändi on koossa, Tero Hildén toteaa.

– Meillä oli kaikennäköisiä kokoonpanoja, joissa tuli soiteltua monenlaista musiikkia. Voisi sanoa, että olemme soittaneet kaikkea klassisesta ja hevistä lastenmusiikkiin, Sami Ruostila kertoo.

– Tässä porukassa hitsautuu yhteen soittajien tarina ja historia, hän lisää.

– Saamme musiikkiin omannäköisiä vivahteita. Emmekä ainakaan ole kangistuneet tiettyyn muottiin, Hildén muotoilee.

Nyt tuotanto on ensimmäistä kertaa omaa käsialaa. Mä huudan -levyn annilla haluttiin tyydyttää erilaisten kuulijoiden toiveet.

– Ensimmäisellä levyllämme on tarkoituksella jokaiselle jotakin, jotta mahdollisimman monelle kuuntelijalle ja radiokanavalle olisi joku mieluinen biisi. Skaala on tanakasta rockista iskelmärockiin, Tero Hildén kuvaa.

– Joillakin keikoilla biisejä on jopa laulettu meidän mukana. Kyllä levyä kuunneltu on.

– Keikoilla soitetaan covereitakin, jotta yleisöllä on enemmän tarttumapintaa, Ruostila huomauttaa.

 

”Meinasi stressiä pukata”

Debyyttialbumin teko oli pitkä prosessi. Aikaa siihen, että levy oli konkreettisesti kädessä, meni kaksi vuotta.

– Meillä oli heti alkuvaiheessa yksi biisi melko valmiina. Julkaisimme Tulitikkutyttö-kappaleen, mutta sitten väliin tuli monenlaisia kuvioita.

– Kun aikaa kului, ihmiset alkoivat jo kysellä, milloin levy oikein ilmestyy. Siinä meinasi stressi pukata päälle, Tero Hildén kertoo.

Levynteon viime metreillä matkaan tuli useampikin mutka, kun muun muassa äänityksiä jouduttiin tekemään uusiksi, ukkonen rikkoi studion tietokoneen ja kansitaide meni uusiksi vain hetkeä ennen levyn painatusta. Albumi saatiin ulos, vaikkei se ollutkaan aivan sellainen mitä piti. Miehet ovat kuitenkin tyytyväisiä lopputulokseen.

– Kukaan muu ei tiedä, millainen levyn pitäisi olla, Hildén naurahtaa.

 

Kesä olisi keikkaa täynnä

Yhtyeen keikkarintamalla näyttää hyvältä. Keikkoja pyritään heittämään joka toinen viikonloppu ja etenkin kesälle kyselyjä riittää.

– Keikkamäärä pidetään järjellisissä rajoissa. Joka viikonloppu emme voi reissun päällä olla, kun on perheet ja työt, Sami Ruostila toteaa.

– Toisaalta levyä ei tehty sitä varten, että soittelemme autotallissa keskenämme. Jos haluamme viedä hommaa eteenpäin, näkyvyyttä saa keikkailemalla. On eri asia olla esillä netissä ja lavalla, Tero Hildén miettii.

– Kyllä tämä vuosi olisi levyä ja bändiä tarkoitus promota keikkoja heittämällä, hän lisää.

Seuraava levykin on jo mielessä ja uusia biisejä tekeytymässä.

– Nälkä kasvaa syödessä. Seuraava levy pitäisi saada soimaan useammalla radiokanavalla.

 

 

Harhatuli:

Tero Hildén, laulu

Sami ”Samppa” Ruostila, kitara

Henri ”Henttu” Ruostila, rummut

Kimmo ”Kipi” Tuomisto, koskettimet

Jari ”Jarze” Saura, basso

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?