Savikko suksitteli hiihtosuunnistuksen SM-erikoispitkällä

Olli Savikko 21. helmikuuta SM-keskimatkan lähdössä. Kuva: Jorma Karvonen

Olli Savikko 21. helmikuuta SM-keskimatkan lähdössä. Kuva: Jorma Karvonen

Tarpian Suuntaa edustava, lempääläläinen hiihtosuunnistaja Olli Savikko koki dramaattisia vaiheita Lapin Lumirastien yhteydessä järjestetyssä SM-erikoispitkällä matkalla Rovaniemellä, kun kymmenen hiihtosuunnistajaa lähti kilpailemaan H50-sarjan Suomen mestaruudesta. Savikon toinen suksi katkesi aivan kannan takaa juuri ennen ykkösrastia.

Olli Savikko jatkoi matkaa, mutta leimasi ykkösrastilla viimeisenä eli kymmenentenä minuutin verran kärkeä jäljessä. Savikko jatkoi lylyn lykkimistä kalhulla (lyhyemmällä suksella) koko 21,7 km:n matkan ikivanhaan tyyliin ja saapui maaliin viidenneksi nopeimpana vajaat yhdeksän minuuttia voittajalle hävinneenä. Savikko hiihti siis katkenneella suksella nopeammin kuin puolet muista kilpailijoista.

Kartanvaihdon yhteydessä Savikko olisi voinut vaihtaa välinerastilla ehjän suksen alleen, mutta hän jätti vaihdon tekemättä, koska jäljellä oleva lenkki oli sen verran lyhyempi, että mitalit oli jo hänen osaltaan menetetty.

Hiihtosuunnistus on menestyksellä mitattuna Savikon kakkoslaji. Hän voitti viime vuonna MM-kultaa pyöräsuunnistuksessa pitkältä matkalta, SM-mestaruuden H50-sarjassa pitkällä matkalla sekä keskimatkalla ja sprintissä hopeaa.

Tänä talvena SM-kultaa tuli myös hiihtosuunnistuksen viestisuunnistuksen H150-sarjassa yhdessä tarpialaisten Antti Virtasen ja Jari Maunukselan kanssa sekä SM-pronssia hiihtosuunnistuksen H50-sarjan sprinttimatkalta. Lisäksi Olli Savikko on kerännyt parisuunnistamalla voittoja pyöräsuunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa ja kesäisessä Tunturisuunnistuksessa.

 

Jorma Karvonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?