Sellainen jonka ansaitsemme

Kaikkien aikojen huonoin hallitus. Luokatonta lainvalmistelua. Enemmän haittaa kuin  hyötyä, enempi puhetta kuin tekoja. Sikspäkki otti haukatakseen liian isoja haukkupaloja.Kuntarakenneuudistus karahti karille.

Näitä on nyt kuultu tämä vaalikausi. Perussuomalaisten huonosti ennustettuun jytkyyn päättyneet edelliset eduskuntavaalit  ja niitä seurannut sateenkaarihallitus alkavat hiljalleen olla taakse jäänyttä elämää, ja nyt on ainakin  teoriassa vuoro kokeilla jotain uutta. Monen mielestä onneksi ja vihdoin. Oppositiossa lihoneilla puolueilla on vaalituloksen selvittyä mahdollisuutensa ottaa Suomi-veneen ruorista kiinni.

Eilen alkanut eduskuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu viikon, ja viimeinen  ennakkoäänestyspäivä on tiistai 14. huihtikuuta. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 19. huhtikuuta.

Äänesti tai ei, jälleen pätee se totuus, että kansakunta saa, kuten viimeksikin, myös nyt sellaisen kansanedustuslaitoksen kuin se ansaitsee. Parlamentin koostumus peilaa meidän tuntojamme.

Ehdokkaissa riittää valinnanvaraa, ja kampanjointi on vilkasta. Vaalikoneita on joka lähtöön, ja kukin ehdokas on saanut neliminuuttisena Ylen vaaligalleriaan.

Kaiken vaalikuumeen keskellä äänestäjällä on nyt myös yksi uusi keino koittaa paikantaa itsensä poliittisella kartalla. Julkisen palvelun yhtiönä Yleisradio tarjoaa internetissä uutissivustollaan Puolue hukassa -vaalikonetta. 13 kysymyksen patterilla selviää nopeasti, minkä puolueen kannat ovat lähimpänä omia. Kenen joukoissa sinä seisot, ”omien” vai omien?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?