Ansiomitali ensiluokkaisesta maidosta

Maidontuottajat Veikko, Pasi ja Risto Salmenoja Vesilahdesta ovat pitäneet tuottamansa maidon ensiluokkaisena 25 vuoden ajan. Sen ansiosta heille myönnettiin kultainen Walter Ehrström -mitali tiistaina 7. huhtikuuta Helsingissä Finlandia-talolla.

Kultamitalin sai tänä keväänä ennätysmäiset 184 maitotilaa.

Kaikkiaan kultamitaleja on myönnetty suomalaisille maidontuottajille yhteensä 1 180 kappaletta.

Walter Ehrstömin Säätiön tarkoituksena on elintarvike- ja etenkin maitohygienian kehittäminen sekä elintarvikehygienian tieteellisen tutkimuksen edistäminen. Lisäksi Säätiö myöntää mitaleja. Ensimmäinen kultamitali maidontuottajille myönnettiin vuonna 1973.

Mitalin myöntämisen perusteena käytetään maidon solupitoisuutta ja bakteerimäärää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?