Hammashoitola Sininauhan talon tilalle

Lempäälän kaavoitus- ja rakennusjaosto on suostunut kunnan teknisen toimen poikkeamislupahakemukseen, jolla rakennetaan hammashoitola Himminpolku 5:een, lähelle nykyistä hammashoitolaa.

Kunnan omistamalla tontilla nyt sijaitseva nk. Kantolan päärakennus puretaan. Rakennus on tällä hetkellä Sininauhasäätiön asuin- ja toimintakäytössä. Vuokrasopimus on irtisanottu.

Sininauhasäätiön Lempäälän päiväkeskus ja tukiasunnot ovat sijainneet aivan keskustan tuntumassa, ja niille etsitään parhaillaan korvaavia tiloja. Sellaista on katsottu Tarikanmäen päiväkodista.

Kaavoitus- ja rakennusjaosto päätti kuitenkin yksimielisesti jättää pöydälle kunnan tilatoimen hakeman poikkeamisluvan Tarikanmäen päiväkodin muuttamiseksi asunnoksi ja toimintakeskukseksi. Rakennukseen ei ole tarkoitus tehdä merkittäviä sisätila- tai julkisivumuutoksia.

Päihdekuntoutus-, ruokailu- ja toiminta-asiakkaita käy sininauhan talossa arkisin päivittäin noin 20. Työntekijöitä paikalla on arkisin yhdestä neljään. Asukkaita tuetussa asumisessa on pysyvästi kolme, neljä. Mahdollisuus ruokailuun on keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Päiväkeskuksessa voi osallistua erilaiseen toimintaan ja tapahtumiin sekä käyttää tietokonetta, pyykinpesukonetta tai vaikka lukea lehtiä ja rupatella kahvikupin ääressä. Toiminnanohjaaja on tavattavissa päivittäin päiväkeskuksen aukioloaikoina. Päiväkeskuksessa toimii oma-apuryhmä Sinitiimi, joka tekee vapaaehtois- ja vertaistukityötä. Sinitiimi suunnittelee ja toteuttaa tapahtumia, ryhmiä, retkiä, pelipäiviä ja muuta toimintaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?