Kirkkoveneet kaipaavat soutajia

Kuva: Juha Raunio Kirkkovene talkoillaan Päivi Koskisen ja Jouni Virtasen voimin soutukuntoon ja odottamaan vesille pääsyä.

Kuva: Juha Raunio
Kirkkovene talkoillaan Päivi Koskisen ja Jouni Virtasen voimin soutukuntoon ja odottamaan vesille pääsyä.

Lempäälän Kisan kuntojaostolla on kaksi menevää ja virtaviivaista kirkkovenettä, mutta soutajia niihin uupuu. Kun jäät järvistä ovat taas kadonneet, aloitetaan kirkkovenekuntoilu mallia 2015 uudelleen.
– Tosiaan kaksi hyvää venettä löytyy, niihin kaivatan sekä vanhoja konkareita että ihan uuttakin väkeä mukaan soutelemaan, peräänkuuluttaa soutuaktiivi Jouni Virtanen.
Kysymys ei ole ryppyotsaisesta menosta, vaan leppoisasta kerta viikossa tapahtuvasta kuntoilusta, jossa ei aiempaa kokemusta tarvita.
– Tavoite olisi heinäkuulla osallistua Sulkavan soutujen kuntosarjaan. Koska Sulkavalla kyse on pitkästä rykäisystä eli noin 60 kilometristä, pitää sitä varten totta kai treenata. Vene lähtee rannasta vesille jo kymmenelläkin soutajalla, mutta jos väkeä tulee roppakaupalla, laitetaan molemmat veneet liikkeelle. Kenenkään ei tarvitse rantaan tulessaan pelätä, ettei mahdu soutamaan, lupaa Jouni Virtanen.
Samaan veneeseen mahtuvat niin miehet kuin naisetkin.
– Totta kai voidaan mennä nais- ja miesveneilläkin, jos sakkia löytyy riittävästi.
LeKin kirkkoveneen soutupäivä on tiista ja kellonlyömänä on 18. Matkaan lähdetään Valkeakosken-tien venesatamasta, ensimmäinen soutukerta on 21. huhtikuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?