Pelimannit iloittelivat Kevätsoitossa

Lempäälän Helkanuorista llöytyivät konsertin nuorimmat soittajat.

Lempäälän Helkanuorista llöytyivät konsertin nuorimmat soittajat.

Hämeen Kansanmusiikkiyhdistyksen 40. Kevätsoitto kajahti ilmoille sunnuntaina 12. hutikuuta Kanavan koululla. Yli satapäinen musikanttijoukko kokoontui Lempäälään kolmatta kertaa. Aiemmin Kevätsoitto on järjestetty Lempäälässä vuosina 1988 ja 2002.

Lempäälän pelimannit ja Lempäälän kunta järjestivät konsertin kunnan Rytmissä-kulttuuriteemavuoden hengessä. Paikallisten lisäksi soittajia oli mukana muun muassa Ikaalista, Toijalasta ja Ylöjärveltä.

Nuorinta soittopolvea edustivat Lempäälän Helkanuoret, joille myönnettiin tänä vuonna Vuoden nuori pelimanni -kunniakirja. Kokeneet esiintyjät on nähty jo suuremmillakin lavoilla muun muassa Finlandia-talossa.

Antti Koiranen toimi konsertin yhteissoittojen johtajana.

Antti Koiranen toimi konsertin yhteissoittojen johtajana.

Paikallisten pelimannien esityksissä soivat myös paikalliset sävelet. Sekä lempääläläinen Koiranen Kollektion että Lempäälän pelimannit soittivat oman kylän säveltäjien musiikkia. Koirasilta kuultiin Juho Koirasen säveltämät Maatalouslomittajan kotipäivä ja Lass Kicks Many. Lempäälän Pelimanit sottivat Helinä Nurmen Maijan Maanantai ja Kaipaus. Yhteissoittona kuultiin Helinä Nurmen Meidän kylän marssi.

Vuoden päästä Kevätsoitto kuullaan Kangasalla uudessa Kangasala-talossa.

 

 

Lempäälän Helkanuorista löytyivät konsertin nuorimmat soittajat.

Lempäälän Helkanuorista löytyivät konsertin nuorimmat soittajat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?