Vielä ehtii ilmoittautua Lempäälän talkoopäivään

Perinteiset toukokuun siivoustalkoot on tänä vuonna laajennettu koko Lempäälän yhteiseksi talkoopäiväksi. Lempäälän kunnan vihertyöryhmä, kestävän kehityksen työryhmä, lähidemokratiatoimikunta ja kunnan kulttuuripalvelut ovat haastaneet kaikki lempääläläiset mukaan Lempäälän yhteisen talkoopäivän viettoon.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30. huhtikuuta saakka, joten hyvin ehtii vielä ideoida talkoot ja ilmoittautua mukaan.

Kansallista talkoopäivää vietetään lauantaina 16. toukokuuta, johon Lempäälässäkin talkoot keskittyvät.

– Päivämäärään ei kannata takertua – kaikki yleishyödylliset talkoot kyseisellä viikolla tai muulloinkin otetaan oikein mielellään mukaan talkoopäivän tapahtumakalenteriin, sanoo projektisuunnittelija Anna Kulmakorpi Lempäälän kunnasta.

Toistakymmentä talkoiden järjestäjää eri puolilta Lempäälää on jo tarttunut talkoohaasteeseen. Tiedot talkoista löytyvät Lempäälän kunnan sivuilta ja useimmat myös Facebookista. Pääasiassa tiedossa on siivoustalkoita, mutta mm. Himminkodossa ja Toimelassa on alustavan suunnitelman mukaan mahdollisuus myös hieman erilaiseen talkoiluun eli ulkoiluun yhdessäolon merkeissä.

– Musiikillinen tempaus tai  jonkin uuden asian opettelu yhdessä voisi myös olla hauska tapa talkoilla, mikäli joku innostuisi sellaista järjestämään, heittää Kulmakorpi.

Ahkeroinnin päätteeksi rentoudutaan yhteisissä lauantai-illan talkookekkereissä.

– Kyseessä on ohjelmallinen puistopiknik, johon toivotaan musiikkia ja monenlaista, koko perheelle sopivaa toimintaa. Sinne voi siis pakata oman eväskorin mukaan tai ostaa pikkupurtavaa paikan päältä. Myös kekkerit järjestetään talkoohengessä, joten kaikki innokkaat voivat tuoda oman panoksensa illan sisältöön – oli se sitten esiintymistä, puuhapistettä, buffetmyyntiä tai muuta mukavaa, Kulmakorpi sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?