Tapahtumalla muistetaan Bangladeshissa romahtaneen tekstiilitehtaan uhreja

Vanhasta verhosta vaikka kesäpaidaksi

Lempäälän Ideaparkin Keskuspuistossa järjestetään perjantaina 24. ja 25. huhtikuuta maksuton vaatteiden vaihtotori. Paikan päällä ompelijat myös muun muassa korjaavat vaatteita ja antavat verhoille uuden elämän puseroina.

Vanhat verhot voivat muuntua vaikka ihaniksi kesäpaidoiksi Ideaparkissa järjestettävässä tapahtumassa.

Vanhat verhot voi muuttaa vaikka ihaniksi kesäpaidoiksi Ideaparkissa järjestettävässä tapahtumassa.

Perjantai 24. huhtikuuta on kaksi vuotta sitten tapahtuneen bangladeshilaisen Rana Plazan tekstiilitehtaan romahtamisen vuosipäivä. Historian suurimmassa tekstiilitehdasonnettomuudessa kuoli yli tuhat ihmistä ja loukkaantuneita oli yli kaksi tuhatta. Onnettomuuden johdosta aloitettiin kansainvälinen kampanja, joka peräänkuuluttaa vaateteollisuudelta vastuunkantoa, ja kysyy, kuka vaatteemme valmistaa ja millaisilla ehdoilla.

Tarja Matikaisen Mummola-lahjapuoti on kampanjan hengessä mukana ideoimallaan tapahtumalla, joka on avoinna perjantaina klo 16.30–20.00 ja lauantaina klo 12.00–16.00.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?