Myllyrannan tulevaisuus keskustassa

Moni huolestunut kuntalainen pysäyttää koiralenkillä ja kertoo huolensa siitä, että hautausmaan alapuolella oleva puistoalue ja etenkin lasten talviajan ilontuoja: pulkkamäki, ovat vaarassa kadota rakennettavien talojen alta.

Päätöstä asiasta ei ole. Piirrokset, joita on esiintynyt, ovat kaavailuja mahdollisesta tulevasta.

Mutta on hyvä, että asia on noussut keskusteluun, sillä kyllä Lempäälän kirkonkylä tarvitsee rakennettavan infrastruktuurin rinnalle puistoja, vihreyttä ja vireyttä mahdollistavaa toimintaa arkeen. Suunnittelussa ei voi lähteä siitä, että maa-alueet kaavoitetaan tehokkaasti asuntotuotantoa varten, vaikka kuinka houkuttelevaa olisikin saada kassaan arvokkaasta tonttimaasta tulevat rahat.

Kyseinen pulkkamäki on ahkerassa käytössä talvisin. Riemukkaat kiljahdukset ja aurinkoisen iloiset ilmeet antavat iäkkäälle koiranulkoiluttajalle hyvää mieltä arkeen. Puistossa on elämää ja sille tulee turvata oma alueensa, jota ko. rinne tarjoaa.

Kun alueen kaavoitusvaihe tulee, toivon, että päättäjät ovat hereillä tässäkin kohden. Toisaalta uskon, että virkamiehillä on vastaavanlaisia ajatuksia ja arvoja kaavoja suunnitellessaan.

Maikki Hämäläinen–Ylikahri

kunnanvaltuutettu ( kesk)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?